Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında annelerin toplumun temel taşı olduğuna dikkat çekerek, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Başkan Toptaş, annelerin sevgi, fedakârlık ve merhametin en güçlü temsilcisi olduğunu vurguladı.
“Anneler Güçlü Toplumların Temelidir”
Mesajında anneliğin toplumun inşasındaki yerine dikkat çeken Başkan Toptaş, annelerin yalnızca bir aileyi değil, aynı zamanda geleceği şekillendiren en önemli değer olduğunu ifade etti. Peygamber Efendimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır” Hadis-i Şerif’ini hatırlatan Toptaş, anneliğin insanlık adına en yüce makamların başında geldiğini belirtti.
Toptaş açıklamasında, annelerin sevgi, sabır ve fedakârlıkla nesiller yetiştirdiğini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu: “İlk öğretmen olarak güçlü bireyler yetiştiren anneler, aynı zamanda güçlü toplumların da temelini oluşturmaktadır. Şefkat dolu yürekleriyle bizleri ilmek ilmek işleyen annelerimiz, hayatımıza yön veren en kıymetli rehberlerimizdir.”
“Annelik Dünyadaki En Yüce Duygulardan Biridir”
Annelerin hayatın her anında yol gösterici olduğuna işaret eden Başkan Toptaş, anneliğin tarif edilemez bir değer taşıdığını söyledi. Annelerin varlığıyla hayatın anlam kazandığını kaydeden Toptaş, güçlü toplumların temelinde güçlü annelerin bulunduğunu dile getirdi.
Başkan Toptaş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Anne demek dünyadaki tüm güzelliklerin tek kelimede buluşmasıdır. Bizleri koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu bilen annelerimizin haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyiz.”
Şehit Annelerine Özel Vurgu
Mesajında şehit annelerine de ayrı bir parantez açan Başkan Toptaş, evlat acısıyla yaşayan annelere millet adına minnet duyduklarını ifade etti. Filistin başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında annelerin acı yaşadığına dikkat çeken Toptaş, insanlığın sevgi, dayanışma ve merhamet duygularına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Başkan Toptaş, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Başta şehit annelerimiz olmak üzere ömürlerini ailelerine vakfeden tüm annelerimizin ve anne adayı kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyor, ahirete irtihal eden annelerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”



