Kahramanmaraş’ta deprem sonrası yürütülen yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında hayata geçirilen önemli kültürel yatırımlardan biri daha hizmete giriyor. Andırın Şehit Astsubay Ömer Halisdemir İlçe Halk Kütüphanesi, düzenlenecek törenle kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Açılış 11 Nisan’da gerçekleştirilecek
Andırın ilçesinde inşa edilen modern kütüphane binasının açılışı, 11 Nisan 2026 tarihinde saat 12.00’de yapılacak. Açılış programına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam da katılacak.
Yetkililer, kütüphane açılışının bölgedeki kültürel yaşamı canlandırması ve özellikle gençlere yönelik eğitim imkanlarını artırması açısından büyük önem taşıdığını belirtiyor.
Deprem sonrası tamamlanan ilk modern kütüphane
Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kütüphanenin deprem sonrası il genelinde tamamlanan ilk modern kütüphane binası olduğu vurgulandı.
Yeni yapının, sadece kitap okuma alanı değil; aynı zamanda dijital kaynaklara erişim, eğitim etkinlikleri ve sosyal-kültürel faaliyetler için de çok amaçlı bir merkez olarak hizmet vereceği ifade edildi.
Çağdaş kütüphane hizmeti hedefleniyor
Açıklamada, yeni kütüphanenin toplumun her kesimine hitap edecek şekilde tasarlandığı ve çağdaş kütüphane hizmetleri sunacağı kaydedildi. Özellikle çocuklar ve gençler için hazırlanan özel alanların, bölgedeki eğitim altyapısına katkı sağlaması bekleniyor.
Yetkililer, deprem sonrası toparlanma sürecinde kültürel yatırımların önemine dikkat çekerek, benzer projelerin devam edeceğini bildirdi.




