DEPREMİN İZLERİNİ MORAL İLE SİLDİLER
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Pazarcık ilçesiyle kardeş kurum olarak eşleştirilen İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, dayanışma ruhunu sürdürüyor.

Deprem sürecinde aşevi kurulumu ve yardım faaliyetleriyle bölgeye destek veren ekip, bu kez "Birlikte Ayağa Kalktık Geleceğe Yürüyoruz" projesi kapsamında Pazarcık’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Eğitimin ve motivasyonun birleştirici gücüne inanan öğretmenler, ilçe genelindeki öğrenci ve meslektaşlarıyla bir araya gelerek zor günlerin izlerini silmek için bir dizi etkinlik düzenledi.

TİYATRO VE HEDİYELERLE YÜZLER GÜLDÜ
Ziyaretlerin en renkli anı, Osman Gazi İlkokulu’nda yaşandı. Ders Arası Tiyatro Ekibi tarafından sahnelenen "YAPAY ZEK-Aİ" adlı oyun, öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Tiyatronun ardından ekipler; Osman Gazi, Pınarbaşı, Çiğdemtepe ve Salmanlı ilkokullarında eğitim gören toplam 475 öğrenciyle buluştu. Çocuklara kırtasiye malzemeleri, akıl ve zeka oyunları, spor topları ve çeşitli ikramlıklar hediye edilerek, öğrencilerin hem okul ihtiyaçlarına katkı sağlandı hem de keyifli vakit geçirmeleri hedeflendi.

BAŞKANLAR VE YÖNETİCİLERDEN ANLAMLI KATILIM
Gerçekleştirilen moral ziyaretlerine Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Karabulut ile Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kara katıldı. Eğitim yöneticileri, deprem bölgesindeki öğretmenlerin çalışmalarını yerinde inceleyerek, eğitim camiası arasındaki iş birliğinin geleceğe dair umutları pekiştirdiğini vurguladı. Pazarcık’taki eğitimcilerle fikir alışverişinde bulunan heyet, yaraların sarılmasında eğitimin en önemli iyileştirici güç olduğunu belirterek, desteklerin devam edeceği mesajını verdi.

Kaynak: AA




