Kahramanmaraş, 15 Nisan’da Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen ve 9 canın yitirildiği menfur saldırının ardından, tarihinin en buruk 23 Nisan’ını yaşıyor. Bayramın neşesini okullarda kutlaması gereken çocuklar, bu kez hayatını kaybeden arkadaşlarının kabirleri başında saf tuttu.

Vatandaşların ve öğrenci gruplarının yoğun katılım gösterdiği anma töreninde; Kerem Erdem Güngör, Zeynep Kılıç, Bayram Nabi Şişik ve Belinay Nur Boyraz'ın mezarları Türk bayraklarıyla süslendi. Rüzgarda dönen rüzgar gülleri ve çocukların sevdiği renkli balonlar, mezar taşlarındaki acı sessizliği hüzünlü bir vefaya dönüştürdü.

"MİLLETİMİZ BİZİ BİR AN OLSUN YALNIZ BIRAKMADI"

Saldırıda hayatını kaybeden Bayram Nabi Şişik'in babası İsmail Şişik, Şeyh Adil Mezarlığı’nda taziyeleri kabul ederken vakur duruşuyla dikkat çekti. AA muhabirine açıklamalarda bulunan acılı baba, Türk milletinin gösterdiği dayanışmanın kendilerine güç verdiğini belirterek, "Hakikaten çok saygın ve asil bir milletimiz var. Bugün çocuklarımızın mezarına akın akın gelen vatandaşlarımızı görünce bir kez daha anladık ki; milletimiz çocuklarımıza sahip çıktı, bizi yalnız bırakmadılar" dedi.

Kahramanmaraş’ta okuldaki saldırıda ölen Kerem’in babası: Oğlum, kız çocuklarını korumuş
Kahramanmaraş’ta okuldaki saldırıda ölen Kerem’in babası: Oğlum, kız çocuklarını korumuş
İçeriği Görüntüle

"ONLAR ARTIK CENNET KUŞU"

Oğlunun hem başarılı bir sporcu hem de parlak bir öğrenci olduğunu hatırlatan Şişik, saldırıda can veren öğretmen Ayla Kara ve diğer öğrenciler için dua ederek, "Öğretmenimizden ve evlatlarımızdan Allah razı olsun. Onların ruhu şad olsun, onlar artık cennet kuşlarıdır. Bizim tesellimiz onların ulaştığı o yüce makamdır" ifadelerini kullandı. Ailelerin kabir başındaki metaneti, mezarlığı ziyaret eden binlerce vatandaşı gözyaşlarına boğdu.

"OKULLARIMIZI ASLA BOŞ BIRAKMAYALIM"

Eğitimin ve okulların önemine de değinen İsmail Şişik, yaşanan bu büyük trajediye rağmen ailelere önemli bir çağrıda bulundu.

Şişik, "Eğitim cephesi ülkemiz için çok önemli, burayı asla kaybetmememiz gerekiyor. Ne yaşarsak yaşayalım çocuklarımızı okullara gönderelim, okullarımızı boş bırakmayalım. Geleceğimiz o sıralarda yetişecek" diyerek eğitimin kutsallığına vurgu yaptı.

15 NİSAN’DA NE OLMUŞTU?

Hafızalardan silinmeyecek olan 15 Nisan 2026 tarihinde, Ayser Çalık Ortaokulu’na düzenlenen silahlı saldırıda 1 öğretmen ve 8 öğrenci olmak üzere toplam 9 kişi hayatını kaybetmiş, 13 kişi ise yaralanmıştı. Olayın ardından başlatılan geniş çaplı soruşturma sürerken, Kahramanmaraş halkı yitirdiği canlarını 23 Nisan’da dualarla kalbine gömdü.

Kaynak: AA