Antalya'nın Akseki ilçesinde kereste fabrikasının lojmanında çıkan yangın, çevre sakinlerinde büyük paniğe neden oldu. Tek katlı lojmanın mutfak bölümünde başlayan yangın, hızlı müdahaleyle fabrikanın ana yapısına ve çevredeki ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. Dumandan etkilenen fabrika bekçisinin eşi hastaneye kaldırıldı.

Lojmanda Çıkan Yangın Kısa Sürede Büyüdü
Yangın, gece saat 22.00 sıralarında fabrikanın lojmanında mutfak bölümünde başladı. Alevlerin bir anda yükseldiğini fark eden mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Bölgeye hızla sevk edilen itfaiye ve orman yangın söndürme ekipleri, alevlerin fabrika binasına ve ormanlık alana sıçramaması için yoğun çaba gösterdi.

Ekiplerin Mücadelesi ve Vatandaş Desteği
Yangına müdahale için Akseki Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 4 arozöz, 2 su tankeri ve 35 yangın işçisi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Akseki ve Manavgat itfaiye birimlerinden ekipler görevlendirildi. Yangın bölgesine çevre mahallelerden çok sayıda vatandaş da gelerek destek verdi.

Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınırken, lojman tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Dumandan Etkilenen Kadın Hastaneye Kaldırıldı
Yangın sırasında fabrikada bekçilik yapan Şadi Yüksel’in eşi Hatice Yüksel, yangına müdahale ederken dumandan etkilendi. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Yüksel, ardından tedavi için Akseki Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Oğlu Kadir Yüksel, "Yangın mutfakta başladı, alevler hızla yayıldı. Kardeşim annemi ateşten çıkardı, annem dumandan etkilendi" dedi.

Yetkililer Yangın Nedeniyle İlgili İnceleme Başlattı
Fabrika hissedarlarından Hüseyin Öztaş, yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini belirterek, "Yangın bekçinin kaldığı lojmanda başladı. Fabrikaya sıçramadan kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor" diye konuştu. Jandarma ekipleri, olay yerinde inceleme başlatarak yangının çıkış nedenini araştırıyor.




