Bosna Hersek’in kuzeydoğusundaki Tuzla kentinde bulunan kamuya ait bir huzuevinde çıkan yangında 9 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi ise yaralandı. Yangının, bakıma muhtaç yaşlıların bulunduğu en üst katta başladığı öğrenildi.

Olay, yerel saatle 20.55’te meydana geldi. Alevlerin kısa sürede binayı sarması üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Çevredeki kentlerden gelen ekiplerin de desteğiyle yangın yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından 22.00’de kontrol altına alındı.

Yangının nedeni araştırılıyor

Yetkililer, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini açıklarken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Yangının başladığı sırada huzurevinde çok sayıda yaşlının bulunduğu, bazılarının dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Devlet Başkanı Komsic’ten taziye mesajı

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komsic, olayın ardından Tuzla Belediye Başkanı ile telefonla görüşerek yardım teklifinde bulundu ve başsağlığı diledi.
Komsic, yaptığı açıklamada, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Tüm toplumu derinden sarsan böylesi acı anlarında teselli sözleri bulmak gerçekten zor.” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ta bir TIR dereye devrildi
Kahramanmaraş’ta bir TIR dereye devrildi
İçeriği Görüntüle

Ülke genelinde büyük üzüntü

Tuzla’daki facia, Bosna Hersek genelinde büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada binlerce kişi hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı paylaştı. Yetkililer, huzurevindeki güvenlik önlemlerinin gözden geçirileceğini açıkladı.

Kaynak: İHA