AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'na yönelik gerçekleştirilen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan silahlı saldırının ardından şehre gelerek önemli temaslarda bulundu. Saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Ayla Kara ve 8 öğrencinin ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Ercan, hastanede tedavileri devam eden yaralı öğrencilerin sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ziyaretlerin ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunan Ercan, okul güvenliğinin en üst seviyeye çıkarıldığını ve "Okul Kolluk Görevlisi" sisteminden dijital mecraların denetimine kadar devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini vurguladı. "Suçun siyaseti olmaz" diyen Ercan, hadisenin toplumsal huzuru hedef alan çok boyutlu bir sorun olduğunu belirtti.
Kahramanmaraş, Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen elim hadisenin derin üzüntüsünü yaşıyor. Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, yaşanan yıkımı yerinde görmek ve kederli ailelerin yanında olmak amacıyla kente kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Ercan’ın ilk durağı, saldırıda evlatlarını ve yakınlarını kaybeden ailelerin taziye evleri ile hastanede yaşam mücadelesi veren çocukların yanları oldu.
YARALI ÖĞRENCİLER VE ACILI AİLELER ZİYARET EDİLDİ
Tuğba Işık Ercan, saldırıda yaralanan Zişan Çetin, Mustafa Arslan, Aysima Güven, Fatma İkra Çam ve Almila Ağaoğlu'nun aileleriyle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ardından, hayatını kaybeden fedakar öğretmen Ayla Kara ile öğrenciler Şuranur Sevgi Kazıcı, Furkan Sancak Balal, Zeynep Kılıç, Kerem Erdem Güngör, Bayram Nabi Şişik, Yusuf Tarık Gül ve Belinay Nur Boyraz'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulunarak acılarını paylaştı. Ercan, ailelerin yaşadığı tarifsiz yıkımın sadece devletin değil, tüm milletin ortak acısı olduğunu ifade etti.
"BU BİR BEKA MESELESİDİR, SUÇUN SİYASETİ OLMAZ"
Ziyaretlerin ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığında basın mensuplarının karşısına geçen Ercan, olayın münferit bir vaka olarak görülemeyeceğini belirterek şunları söyledi: "Bugün karşı karşıya olduğumuz tablo, toplumsal huzurumuzu ve en kıymetli varlığımız olan evlatlarımızı hedef alan çok boyutlu bir sorundur. Evlatlarımızın canı üzerinden yapılacak bir siyaset yoktur. Bu mesele, tüm siyasi görüşlerin ötesinde doğrudan devletimizin ve milletimizin ortak beka meselesidir."
OKULLARDA EN ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Son Kabine Toplantısı’nda eğitim yuvalarının güvenliğinin "devlet önceliği" ilan edildiğini hatırlatan Ercan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın X-ray cihazlarından teknik güvenlik sistemlerine kadar her türlü koruyucu tedbiri hızla hayata geçirdiğini açıkladı. Ayrıca İçişleri Bakanlığı aracılığıyla okul çevrelerindeki denetimlerin sıkılaştırıldığını ve "Okul Kolluk Görevlisi" sisteminin en etkin şekilde işletilmesi için çalışmaların başlatıldığını duyurdu. TBMM çatısı altında kurulan araştırma komisyonunun da konuyu tüm detaylarıyla incelediği belirtildi.

DİJİTAL DÜNYADAKİ TEHLİKELERE KARŞI YASAL GÜVENCE
Sosyal medyadaki şiddet içeriklerinin çocukların zihinlerini zehirlediğine dikkat çeken Ercan, Meclis’ten geçen yeni sosyal medya düzenlemesine değindi: "Yeni düzenlemeyle evlatlarımızı teknolojinin karanlık yüzünden koruyacak yasal güvenceleri hayata geçiriyoruz. Dijital dünyayı çocuklarımız için kontrollü ve güvenli bir zemine oturtuyoruz." Ercan, kontrolsüz teknoloji kullanımının yarattığı sinsi tehlikelere karşı ailelerin de sorumluluğunun eskisinden daha hayati olduğunu vurguladı.
"EN GÜÇLÜ KALKAN AİLE VE SAĞLIKLI İLETİŞİMDİR"
Sözlerini aile bağlarının önemine vurgu yaparak tamamlayan Tuğba Işık Ercan, çocuğun karakterinin ilk olarak aile ocağında inşa edildiğini hatırlattı. Günümüzün çok uyaranlı dünyasında çocuklarla kurulacak sağlıklı iletişimin, onları dış dünyadaki tehlikelerden koruyacak en güçlü kalkan olduğunu belirterek, devlet ve millet el ele vererek bu karanlık sarmalın durdurulacağını ifade etti.




