DEPREMİN YILDÖNÜMÜNDE “ACIMIZ TAZE, YÜKÜMÜZ AĞIR” MESAJI
AK Parti'li deprem bölgesi milletvekilleri, TBMM’de düzenledikleri basın toplantısıyla 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde hem yaşanan kayıpları andı hem de yürütülen çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Açıklamada, “En çok ne isterdiniz?” sorusuna “Bu acının hiç yaşanmamış olmasını” yanıtı verilirken, yaşananların unutulmadığı ve unutturulmayacağı vurgulandı.
Milletvekilleri, 6 Şubat sabahının “kıyamet günü provası” gibi geçtiğini dile getirerek, depremin büyüklüğüne dikkat çekti: 124 ilçe, 120 bin kilometrekarelik alan ve 14 milyon doğrudan etkilenen insan... Toplam 53 bin 537 can kaybı ile tarihin en acı felaketlerinden biri.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN LİDERLİĞİNDE BÜYÜK SEFERBERLİK
Açıklamada, depremin hemen ardından devletin tüm kurumlarıyla seferber olduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgeden elini çekmediği, yalnızca Kahramanmaraş’a 8 kez ziyarette bulunduğu belirtildi. “Kabinenin birinci gündem maddesi hep deprem oldu” ifadeleri kullanıldı.
455 bin bağımsız bölümün anahtar tesliminin tamamlandığı vurgulandı. Son anahtar teslim töreninin 27 Aralık 2025’te Hatay’da yapıldığını belirten milletvekilleri, bu tarih
i “Onur ve Gurur Günü” olarak tanımladı.
i “Onur ve Gurur Günü” olarak tanımladı.CHP’YE SERT ELEŞTİRİ: “SİYASİ BULUŞMA, HİZMET DEĞİL”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kahramanmaraş’ta yaptığı grup toplantısına da değinilen açıklamada, Özgür Özel’in deprem bölgesine yönelik ilgisinin sınırlı olduğu savunuldu. “Toplantı değil, siyasi bir buluşma” değerlendirmesinde bulunuldu.
Milletvekilleri, “Kahramanmaraş’a geldiler ama umarız gözlerini kapatmazlar. Yeni Kahramanmaraş’ı görürler” diyerek, CHP’li belediyelerin yağışta sel baskını yaşadığına da gönderme yaptı. Açıklamada, “CHP lideri, deprem bölgesine yeterince zaman ayırmadı, verdiği sözleri tutmadı” iddiaları da dile getirildi.

“ÖZGÜR ÖZEL VE CHP’YE KEŞKELERİMİZ VAR”
AK Parti’nin basın açıklamasının en dikkat çekici bölümü, “Keşke” başlığı altındaki değerlendirmeler oldu. Açıklamada Özgür Özel ve CHP’ye yönelik şu eleştiriler sıralandı:
-
Keşke yapılan konutları takdir edebilselerdi.
-
Keşke depremzedelere verdikleri sözlerin bir kısmını bile tutsalardı.
-
Keşke CHP’li belediyeler deprem bölgesine beş konut yapsalardı, bir çeşme bile yeterdi.
-
Keşke Özgür Özel, yargıya taşınmış usulsüzlük davalarına gösterdiği ilgiyi depremzedelere de gösterebilseydi.
-
Keşke bölgedeki çalışmaları öğrenmek için en azından yabancı basını izleselerdi.
-
Keşke Rojava ve YPG konularına gösterdikleri hassasiyetin bir kısmını deprem bölgesi için de gösterseydi.
Açıklamada, Özgür Özel’in deprem bölgesini sadece miting ve konuşmalar için kullandığı, kalıcı hizmet üretmediği öne sürüldü.
“YOLSUZLUKLARIN GÖLGESİNDE BİR CHP” İMASI
Basın açıklamasında CHP’ye yöneltilen yolsuzluk suçlamaları da dikkat çekiciydi. CHP’li belediyelerdeki iddialara değinilerek, “Para kuleleri, baklava kutuları, tropik adalar… Bunlar mı hizmet?” ifadeleri kullanıldı.
CHP’nin eser üretmekten aciz olduğu savunulan açıklamada, “Muhalefet demokrasinin vazgeçilmezidir. Ama bu muhalefet vizyonsuz” denilerek, “Keşke Türkiye’de yetkin bir muhalefet olsaydı” ifadesiyle metin sonlandırıldı.
Kaynak: HABER MERKEZİ





