Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde sosyal yaşamı canlandırmaya yönelik projelerini hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda, Afşin’in önemli sosyal alanlarından biri olan Afşin Millet Bahçesi, 6 Şubat depremleri sonrasında geçici barınma ve lojistik merkezi olarak hizmet vermesinin ardından şimdi kapsamlı bir yenileme projesiyle yeniden şekilleniyor. Depremde hasar gören ve işlevini kaybeden bu alan, yeni projeyle birlikte modern, güvenli ve fonksiyonel bir yaşam alanına dönüştürülerek halkın hizmetine sunulacak.
AFŞİN’İN CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞECEK
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen proje, Afşin Millet Bahçesi’ni spor, aile, çocuk ve gençlik odaklı bir merkez haline getirmeyi hedefliyor.
Proje kapsamında alanda yer alacak bazı yenilikler şöyle:
Proje kapsamında alanda yer alacak bazı yenilikler şöyle:
-
Yeni futbol ve basketbol sahaları
-
Tenis kortu ve çok amaçlı spor alanları
-
Modern çocuk oyun grupları
-
Gençlere özel kaykay parkuru
-
Banklar, kamelyalar, gölgelikler ve dinlenme noktaları
-
Yürüyüş yolları
-
Etkinlik alanları
-
Bölgenin dokusuna uygun ağaç ve peyzaj düzenlemeleri
Yenileme tamamlandığında, millet bahçesi sadece bir rekreasyon alanı değil, Afşin halkının sosyal yaşamının kalbi olacak.
“AFŞİN MİLLET BAHÇESİ’Nİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YENİDEN KAZANDIRIYORUZ”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“6 Şubat depremlerinin ardından Afşin Millet Bahçesi, vatandaşlarımız için önemli bir barınma ve lojistik alanı olmuştu. Şimdi ise bu alanı çok daha güçlü, modern ve çok yönlü bir sosyal merkez haline getiriyoruz. Spor sahalarından yürüyüş yollarına, çocuk oyun alanlarından etkinlik alanlarına kadar her ayrıntıyı düşünerek çalışıyoruz. Burası yalnızca bir yeşil alan değil; ailelerin vakit geçirebileceği, gençlerin spor yapabileceği, çocukların güvenle oynayabileceği bir cazibe merkezi olacak.”
Görgel, millet bahçesinin kent estetiğine uygun şekilde, doğayla iç içe, herkesin nefes alabileceği bir alana dönüştürüleceğini ve en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti.
Kaynak: HABER MERKEZİ




