Adana’nın Seyhan ilçesinde bir evden 600 bin TL ile 100 çeyrek altının alınmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada dikkat çeken bir ayrıntı şüphelilerin yakalanmasını sağladı. İddiaya göre kask takarak geldikleri evin kapısını levye ve keserle 26 dakika boyunca açmaya çalışan iki şüpheliden 17 yaşındaki M.U.K., sıcak nedeniyle kaskını çıkardı. O anlar evin güvenlik kamerasına yansıdı.
Polis ekipleri görüntülerden M.U.K.’nin kimliğini belirleyerek şüpheliyi gözaltına aldı. M.U.K.’nin ifadesi üzerine olaya birlikte karıştığı öne sürülen Orhan Ö. (30) de yakalandı. İki şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.
Olay, 24 Temmuz’da Seyhan ilçesine bağlı Akkapı Mahallesi Şıhcemil Caddesi’ndeki müstakil bir evde meydana geldi. Şüphelilerin önce çevrede keşif yaptığı, ardından evde kimsenin bulunmadığını belirleyerek kapıyı açmaya çalıştıkları öne sürüldü.
Uzun uğraşın ardından eve giren şüphelilerin yatak odasındaki çelik kasadan 600 bin TL ve 100 çeyrek altını alarak bölgeden uzaklaştıkları iddia edildi. Eve dönen İ.Ü.’nün durumu fark ederek polise haber vermesiyle soruşturma başlatıldı.
26 DAKİKA BOYUNCA KAPIYI AÇMAYA ÇALIŞTILAR
Olayın yaşandığı adres, Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki Akkapı Mahallesi Şıhcemil Caddesi oldu. İddiaya göre kasklı iki şüpheli, İ.Ü.’ye ait müstakil evin çevresine gelerek bir süre keşif yaptı.
Şüphelilerin çevreyi kontrol ettikten sonra evin içerisini gözetlediği ve kimsenin bulunmadığını fark ettiği öne sürüldü.
Bunun üzerine motosikletlerinin bulunduğu noktaya giden iki şüphelinin yanlarına levye alarak yeniden evin kapısına geldikleri belirtildi. Kapıyı levye kullanarak açmaya çalışan şüpheliler uzun süre sonuç alamadı.
İddiaya göre ikili daha sonra motosikletlerinin yanına bir kez daha giderek bu kez keser aldı. Güvenlik kamerasına yansıyan süreçte şüphelilerin kapıyı açabilmek için toplam 26 dakika uğraştıkları belirlendi.
Polis soruşturmasında daha sonra kritik hale gelecek görüntü de tam bu sırada kaydedildi.
ADANA SICAĞINDA KASKINI ÇIKARMASI İZ BIRAKTI
Kapıyı açmak için uzun süre uğraşan şüphelilerden M.U.K.’nin sıcak nedeniyle kaskını çıkardığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Görüntülerde 17 yaşındaki şüphelinin kamera önünde kaskını ve üzerindeki kıyafeti çıkararak serinlemeye çalıştığı görüldü. Yüzünün açık şekilde kameraya yansıması, polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmanın önemli noktalarından biri oldu.
Şüpheliler daha sonra kapıyı açarak eve girdi. İddiaya göre doğrudan yatak odasında bulunan çelik kasaya yönelen ikili, kasayı da açmayı başardı.
Kasada bulunan 600 bin TL ile 100 çeyrek altının alındığı, ardından şüphelilerin evden çıkarak olay yerinden uzaklaştığı belirtildi.
Bir süre sonra evine dönen İ.Ü., kapının zorlandığını fark etti. Evde yaptığı kontrolde para ve altınların yerinde olmadığını gören İ.Ü., durumu polis ekiplerine bildirdi.
İhbar üzerine Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı.
GÜVENLİK KAMERASI POLİSİ ŞÜPHELİYE GÖTÜRDÜ
Ekiplerin ilk olarak üzerinde durduğu delillerden biri evin güvenlik kamerası kayıtları oldu. Görüntüler ayrıntılı şekilde incelendiğinde şüphelilerden birinin kapıyı açmaya çalıştığı sırada kaskını çıkardığı tespit edildi.
Polis, yüzü kameraya yansıyan kişinin kimliğini belirlemek için çalışma yürüttü. Yapılan araştırmalar sonucunda görüntülerdeki kişinin M.U.K. (17) olduğu tespit edildi.
Şüpheli polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. M.U.K.’nin emniyetteki ifadesinde olayı birlikte gerçekleştirdiği kişinin Orhan Ö. olduğunu söylediği belirtildi.
Bunun üzerine soruşturmayı genişleten ekipler, 30 yaşındaki Orhan Ö.’nün yakalanması için çalışma başlattı. Şüpheli kısa süre sonra polis tarafından gözaltına alındı.
Orhan Ö.’nün emniyetteki işlemleri sırasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediği ve olaya karışmadığını savunduğu bildirildi.
İKİ ŞÜPHELİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ
Polis merkezindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından M.U.K. ve Orhan Ö. adliyeye sevk edildi. İki şüpheli de çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Soruşturmada güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler belirleyici unsurlardan biri oldu. Şüphelilerden birinin yüzünün kameraya yansıması üzerine başlatılan kimlik tespit çalışması, ikinci şüpheliye kadar uzandı.
Evden alındığı belirtilen 600 bin TL ve 100 çeyrek altının akıbetine ilişkin ise paylaşılan ilk bilgilerde ayrıntı yer almadı.
Olayda 17 yaşındaki şüphelinin çocuk olması nedeniyle kimliği haberlerde yalnızca baş harfleriyle yer alırken, adli sürecin ilgili mevzuat kapsamında devam edeceği belirtildi.
Adana’da 24 Temmuz’da başlayan olay, 12 Ağustos’ta kamuoyuna yansıyan ayrıntılarıyla özellikle güvenlik kamerasındaki görüntüler nedeniyle gündem oldu. Uzun süre kaskla hareket eden şüphelilerden birinin sıcak nedeniyle yüzünü açması, polisin soruşturmasında kritik bir ipucu haline geldi.
Kaynak: İHA




