Mardin'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) dikkat çeken bir hikâye yaşandı. 70 yaşındaki Halil Sarıgül ile 25 yaşındaki oğlu Zafer Burak Sarıgül, üniversite hayallerini gerçekleştirmek için aynı okulda sınava girdi.
Artuklu ilçesinde yaşayan baba-oğul, Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazanma hedefiyle Mardin Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nda sınav heyecanı yaşadı. Eğitim aşkını yıllara rağmen kaybetmeyen Halil Sarıgül ile oğlunun ortak hedefi, aynı üniversitede ve aynı sınıfta eğitim görmek.
Eğitim Sevgisi Yıllara Meydan Okudu
1975 yılında İzmir Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun olan Halil Sarıgül, eğitim hayatını ilerleyen yıllarda da sürdürdü. 1995 yılında Dicle Üniversitesi'ne bağlı Mardin Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü'nü tamamlayan Sarıgül, meslek yaşamı boyunca yurt içi ve yurt dışında çimento sektöründe elektrik formenliği ve bölüm müdürlüğü görevlerinde bulundu.
Yıllar süren çalışma hayatına rağmen öğrenme tutkusundan vazgeçmediğini belirten Sarıgül, bu yıl oğluyla birlikte yeniden üniversite sıralarına dönmek için YKS'ye hazırlandığını söyledi.
“Oğlumla Aynı Sıralarda Oturmak İstiyorum”
Üniversite eğitiminin yaşının olmadığını ifade eden Halil Sarıgül, oğluyla birlikte sınava girmenin kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi.
Sarıgül, “Okulu çok sevdiğim için bu yıl oğlumla birlikte İlahiyat Fakültesi'ni kazanıp beraber okumak istedim. Hedefim yalnızca okumak ve kendimi geliştirmek. Oğlumla aynı sınava girmek çok güzel bir duygu. İnşallah nasip olur ve aynı sıralarda eğitim görürüz” dedi.
Hukuk Mezunu Oğuldan Babasına Duygusal Sözler
Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve avukatlık ruhsatını almaya hazırlanan Zafer Burak Sarıgül ise babasıyla aynı üniversitede öğrenim görme hayalinin kendileri için özel bir anlam taşıdığını söyledi.
Babasıyla birlikte yeni bir akademik yolculuğa çıkmak istediklerini belirten Sarıgül, bu yıl şanslarını YKS'de denemeye karar verdiklerini ifade etti.
“Babam Benim İlk Öğretmenimdi”
Babasıyla olan eğitim yolculuğunu anlatan Zafer Burak Sarıgül, çocukluk yıllarından bu yana en büyük destekçisinin babası olduğunu vurguladı.
Sarıgül, “Babam küçük yaşlardan itibaren çözemediğim sorularda bana yardımcı olan, nasıl verimli ders çalışabileceğimi öğreten ve ders programımı hazırlayan bir öğretmen gibi hep yanımda oldu. Bugün aynı okulda, aynı sınava giriyor olmak tarif edilmesi zor bir duygu. Böyle eğitimci ruhlu, yol gösteren bir babaya sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum” diye konuştu.
YKS'nin En Anlamlı Karelerinden Biri
Mardin'de yaşanan baba-oğul hikâyesi, YKS'nin yalnızca bir üniversite sınavı olmadığını, öğrenmenin ve eğitim tutkusunun yaş sınırı tanımadığını bir kez daha ortaya koydu. Aynı fakültede eğitim görme hedefiyle sınava giren Sarıgül ailesi, sınav gününün en dikkat çekici ve ilham veren hikâyeleri arasında yer aldı.




