İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde 30 Eylül’de meydana gelen olayda, iş yerlerine gitmek üzere araçla yola çıkan 3 kişinin önü iki ayrı otomobille kesildi. Araçlardan inen 7 şüpheli, mağdurların yanında bulunan yaklaşık 46 milyon 600 bin lira değerindeki 7 kilogram altın, 35 bin euro ve kişisel çantaları alarak olay yerinden kaçtı.

Cevatpaşa Mahallesi’nde yaşanan gasp olayının ardından mağdurların ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini ve kaçış güzergâhlarını belirlemek için çalışma başlattı.

Operasyonla 12 Şüpheli Yakalandı

Polis ekiplerinin bölgede yaptığı saha araştırmaları ve teknik incelemeler sonucunda, olayda kullanılan araçlar tespit edildi. Yürütülen çalışmalar kapsamında gasp eylemini gerçekleştirdiği belirlenen 7 şüphelinin yanı sıra olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 5 kişi daha belirlendi.

Düzenlenen operasyonlarda toplam 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 13 bin euro, 16 bin 250 lira, 1 ruhsatsız tabanca ve 4 fişek ele geçirildi.

Gasp edildiği belirtilen altın ve paranın büyük bölümünün yapılan aramalarda bulunamadığı bildirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.

WhatsApp Mesajlarıyla Koordinasyon Sağlamışlar

Soruşturma kapsamında şüphelilerin olay öncesindeki iletişimleri de incelendi. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin WhatsApp üzerinden konum paylaşarak buluşma noktalarını belirledikleri ve birbirleriyle mesajlaşarak hareket ettikleri tespit edildi.

Dosyaya yansıyan mesajlarda, “Karşıdaki otopark”, “Herkes geçti mi araçlara?” ve “Herkes geçince yazsın” ifadelerinin yer aldığı aktarıldı. Söz konusu yazışmaların, şüphelilerin olay öncesinde koordinasyon sağladıklarına ilişkin deliller arasında değerlendirildiği belirtildi.

Gasp Sonrası Paralarla Poz Verdikleri Fotoğraflar Ortaya Çıktı

Olayın dikkat çeken ayrıntılarından biri de soygun sonrasında çekildiği belirtilen fotoğraflar oldu. Soruşturma dosyasına giren görüntülerde, bazı şüphelilerin araç içerisinde deste deste paralarla ve tabancayla poz verdiği görüldü.

Güvenlik kamerası görüntülerinin yanı sıra dijital incelemelerle elde edilen yazışma ve fotoğrafların, soruşturma kapsamında değerlendirildiği öğrenildi.

Oğlunu öldüren cinayet şüphelisinin annesi tarafından tabancayla vurulan kadın, toprağa verildi
Oğlunu öldüren cinayet şüphelisinin annesi tarafından tabancayla vurulan kadın, toprağa verildi
İçeriği Görüntüle

Yaklaşık 46 milyon 600 bin lira değerinde altın ve paranın gasp edildiği olayla ilgili adli süreç devam ediyor. Şüphelilerin hukuki durumları, yargılama sürecinde yapılacak değerlendirmelerle netlik kazanacak.

Kaynak: İHA