Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana’da kavurucu sıcaklar ve yüksek nem etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kozan ilçesine bağlı Çanaklı Mahallesi’nde, hava sıcaklığının 40 dereceyi aşması üzerine serinlemek isteyen çocuklar ve gençler, her yıl onlarca ölüm vakasının yaşandığı tehlikeli sulama kanalına akın etti. Kanalda yüzen çocukların tehlikeye aldırış etmeyen rahat tavırları ise dikkat çekti.

"BEYNİM SU KAYNATTI, SICAK OLMASA GİRMEYİZ"

Kanalda serinleyen gençlerden İ.Y., aşırı sıcaklar nedeniyle bunaldıklarını belirterek, "Kozan çok sıcak, beynim su kaynattı. Kanal serin olduğu için buraya geliyoruz" dedi. Her yıl kanallarda yaşanan boğulma olaylarının hatırlatılması üzerine İ.Y., "Onlar yüzme bilmediği için boğuluyor. Ben yüzme biliyorum" şeklinde konuştu. Bir diğer çocuk A.E.S. ise, "Yüzme bilmeyen girmesin. Ben giriyorum, korkmuyorum. Yüzmeme güveniyorum. Su soğuk ve güzel. Hava 43-44 derece oluyor. Sıcak olmasa girmeyiz" ifadelerini kullanarak tehlikeyi göz ardı etti.

AİLELER DAĞILCAK TABİAT PARKI'NA AKIN ETTİ

Duvar otoparka doğru çöktü: 12 sıfır araçta 30 milyon liralık hasar oluştu
Duvar otoparka doğru çöktü: 12 sıfır araçta 30 milyon liralık hasar oluştu
İçeriği Görüntüle

Öte yandan çocuklarını ölüm saçan sulama kanallarından uzak tutmak isteyen duyarlı aileler, güvenli alanlarda serinlemenin yollarını aradı. Vatandaşlar, Kozan’ın eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Dağılcak Tabiat Parkı'ndaki şelale ve mesire alanlarına giderek kavurucu sıcaklardan korunmaya çalıştı.

Kaynak: İHA