CW Enerji sürdürülebilir geleceğe katkı sağlıyor CW Enerji sürdürülebilir geleceğe katkı sağlıyor

Milyonlarca Memur ve Emeklinin Beklediği Haber: Enflasyon Oranları Açıklandı

Memur ve Emekli Maaşlarına Yüzde 49,25 Zam

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon verileri, milyonlarca memur ve emekli için önemli bir gelişmeyi beraberinde getirdi. Enflasyon, aylık bazda yüzde 2,93 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 64,77 seviyesine ulaştı.

Milletvekili Maaşlarına Yansıyan Zamlar

Enflasyon verilerine göre memur maaşlarına indeksli milletvekili maaşları da yüzde 49,25 oranında artacak. Meclis'te hem emekli hem de vekil olarak görev yapan yaklaşık 300 milletvekilinin maaşları, bu oranla güncellendi. Hem emekli hem de vekil olarak görev yapan milletvekillerinin maaşı, 147 bin liradan 230 bin liraya yükseldi.

Sadece Milletvekili Olanlara Zam Oranı

Sadece milletvekili olanların maaşları da bu güncelleme ile etkilendi. Sadece milletvekili olarak görev yapanların maaşları, 73 bin 329 liradan yaklaşık 110 bin liraya yükseldi.

Emekli Milletvekillerinin Maaşları

Emekli milletvekillerinin maaşları da yeni zamlarla birlikte artış gösterdi. Daha önce 51 bin 970 lira olan emekli milletvekili maaşları, yeni zamlarla birlikte 77 bin 565 liraya yükselecek. Bu gelişmeler, hem memur hem de milletvekili olarak görev yapanların maaşlarında önemli bir artışı beraberinde getirdi.

Editör: SEVİLAY YUMUŞAK