Ordu’nun Perşembe ilçesinde son 10 gün içinde 3 sokak köpeği, tüfekle vurulmuş halde yaralı bulundu. Hayvanseverler tarafından veteriner kliniğine getirilen köpeklerden ikisi yaşamını yitirdi, biri ise tedavi altında.
Efirli Mahallesi’nde meydana gelen olaylarda, yaralı köpeklerin vücutlarında domuz avında kullanılan saçma kurşunları tespit edildi. Veteriner Hekim Taner Canbulut, yaşananların yalnızca hayvanlara değil, insanlığa da zarar verdiğini söyledi.
VETERİNER CANBULUT: “İKİSİ KURTARILAMADI, BİRİ YAŞIYOR”
Köpekleri muayene eden Canbulut, son 10 gün içinde 3 benzer vakayla karşılaştıklarını belirtti.
“İlk olarak 10 gün önce sırtından vurulmuş bir köpek getirildi. Ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen kurtaramadık. Ardından ikinci bir köpek daha geldi. Önce araba çarpması sanılmış ama detaylı muayenede onun da domuz kurşunu ile vurulduğu ortaya çıktı. Kurşunu çıkardık, durumu şu an iyi. Bugün gelen köpek ise felçti ve maalesef kurtarılma şansı yoktu. Onu da uyutmak zorunda kaldık.”
Canbulut, hayvanların hedef alınmasının sadece hukuki değil, ahlaki ve vicdani bir sorun olduğuna dikkat çekerek, bunu yapan kişi ya da kişilerin bir an önce bulunması gerektiğini söyledi.
“BU VAHŞETE ARTIK DUR DENMELİ”
Veteriner Canbulut, her canlının yaşam hakkı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Bu saldırılar münferit değil, sistematik hale gelmiş gibi görünüyor. Özellikle tüfekle vurulmuş köpeklerin sayısında bir artış var. Bu tür davranışlar hayvana yönelik şiddetin ötesinde, toplumun genel vicdanına da bir saldırıdır. Buna hep birlikte karşı çıkmamız gerekiyor. İnsani, vicdani ve ahlaki bir sorumluluk taşıyoruz.”
Canbulut, yaşananları kamuoyunun gündeminde tutarak sorumluların yakalanması için destek çağrısında bulundu.
HAYVANSEVERLERDEN SUÇ DUYURUSU BEKLENİYOR
Bölgedeki hayvan hakları savunucuları da yaşanan olaylara tepki gösterdi. Gönüllü hayvanseverler, sorumluların tespit edilmesi için güvenlik kameralarının incelenmesini ve suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyor.
Olayla ilgili resmi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığına dair henüz net bir açıklama yapılmadı.





