Kilimli ilçesinde polis ve jandarma ekiplerinin son bir haftalık denetimleri sonucunda 19 kaçak maden ocağı tespit edilerek patlayıcı maddeyle imha edildi. Denetimler, bölgedeki kaçak madencilik faaliyetlerine karşı önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.
Yapılan denetimlerde, kaçak ocaklarda kullanılan 64 metre uzunluğunda ray ele geçirildi. Kaçak ocaklara ilişkin olarak M.O. (64) ve H.A. (29) hakkında adli işlem başlatıldı.
Denetimler sırasında ayrıca E.A. (34) isimli sürücünün kullandığı kamyonda bulunan 15 ton kaçak kömüre el konuldu ve sürücüye 48 bin 600 lira trafik cezası uygulandı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri, güvenlik önlemleri kapsamında söz konusu kaçak ocakları patlayıcı madde kullanarak imha etti. Yetkililer, bölgedeki kaçak maden faaliyetlerinin takipte olduğunu ve benzer denetimlerin devam edeceğini belirtti.




