Amasya’da Yeşilırmak’ta avlanan 78 kilogram ağırlığında, 2 metre 20 santimetre uzunluğunda dev yayın balığı, vatandaşların ilgisini çekti.
Ziyaret Beldesi mevkiinde balık avlayan Aslan Eftelioğlu ve üç arkadaşı, yaklaşık 2 saat süren mücadele sonucunda balığı karaya çıkardı. Eftelioğlu, balığı yakalamak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Yayın balığını Ziyaret Beldesi’nde tuttuk. Ağırlığı 78 kilogram, boyu ise 2 metre 20 santimetre. Parçalara ayırdıktan sonra vatandaşlarımıza servis edeceğiz” dedi.
Kent merkezindeki balıkçı dükkanında sergilenen dev yayın balığı, ziyaret eden vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi ve fotoğraflar çektirildi. Balığın büyüklüğü ve nadir yakalanması, çevredeki balık tutkunları için unutulmaz bir anı oluşturdu.
Balıkçılar, Yeşilırmak’ın zengin su ürünleri potansiyelini hatırlatarak, özellikle büyük yayın balıklarının bölge için önemli bir doğal değer olduğunu vurguladı.





