Yayla Çorbası Malzemeleri:
- 2 su bardağı pirinç
- 6 su bardağı su
- 2 su bardağı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
Yayla Çorbası Yapılışı:
- Pirinçleri yıkayıp tencereye alın. Üzerine 6 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Pirinçler piştiğinde ocaktan alıp 2 su bardağı su ekleyip soğumaya bırakın.
- Yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kasede iyice çırpın.
- Soğuyan pirinçli suyun bir kısmını yoğurtlu karışıma ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Kalan pirinçli suyu da ekleyip tekrar karıştırın.
- Tencereyi tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz 1 çay bardağı pirinci ekleyin ve tekrar kaynamaya bırakın.
- Bu sırada ayrı bir tavada zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. 1 yemek kaşığı kuru naneyi de üzerine ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Hazırladığınız yağı kaynamakta olan çorbanın üzerine dökün.
- Tuz ekleyip karıştırın.
- Çorbanız kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve servis tabağına alın.
- Dilerseniz kuru nane ve pul biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Yayla Çorbası Püf Noktaları:
- Pirinçleri haşlarken çok fazla ezmemeye dikkat edin.
- Yoğurtlu karışımı eklerken çorbanın çok sıcak olmamasına dikkat edin. Yoksa yoğurt kesilebilir.
- Çorbanızı servis etmeden önce 10 dakika kadar dinlendirirseniz daha lezzetli olur.
Afiyet olsun!
Editör: ATİLLA ŞAKACI