Yayla Çorbası Malzemeleri:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz

Yayla Çorbası Yapılışı:

  1. Pirinçleri yıkayıp tencereye alın. Üzerine 6 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Pirinçler piştiğinde ocaktan alıp 2 su bardağı su ekleyip soğumaya bırakın.
  3. Yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kasede iyice çırpın.
  4. Soğuyan pirinçli suyun bir kısmını yoğurtlu karışıma ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  5. Kalan pirinçli suyu da ekleyip tekrar karıştırın.
  6. Tencereyi tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakın.
  7. Kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz 1 çay bardağı pirinci ekleyin ve tekrar kaynamaya bırakın.
  8. Bu sırada ayrı bir tavada zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. 1 yemek kaşığı kuru naneyi de üzerine ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  9. Hazırladığınız yağı kaynamakta olan çorbanın üzerine dökün.
  10. Tuz ekleyip karıştırın.
  11. Çorbanız kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve servis tabağına alın.
  12. Dilerseniz kuru nane ve pul biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yayla Çorbası Püf Noktaları:

Başkan Toptaş’tan ‘kardeşlik’ vurgulu Kurban Bayramı mesajı Başkan Toptaş’tan ‘kardeşlik’ vurgulu Kurban Bayramı mesajı
  • Pirinçleri haşlarken çok fazla ezmemeye dikkat edin.
  • Yoğurtlu karışımı eklerken çorbanın çok sıcak olmamasına dikkat edin. Yoksa yoğurt kesilebilir.
  • Çorbanızı servis etmeden önce 10 dakika kadar dinlendirirseniz daha lezzetli olur.

Afiyet olsun!

Editör: ATİLLA ŞAKACI