Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sağanak ve kar yağışı uyarısı sonrası öğrenciler, 4 Kasım Salı günü okulların tatil olup olmayacağını merak etmeye başladı. Yapılan uyarılara göre; Bolu, Artvin, Trabzon, Erzurum ve Van’da kar, Sinop, Hakkari, Van, Bitlis, Şırnak, Siirt, Şanlıurfa, Batman, Mardin ve Kastamonu’da ise sağanak yağış etkili olacak.
Ancak, valiliklerden henüz resmi bir tatil kararı gelmedi. Bu nedenle 4 Kasım Salı günü okulların tatil olmayacağı bildirildi.
Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, kar yağışının özellikle Doğu Anadolu ve Karadeniz’in yüksek kesimlerinde etkili olacağı, sağanak yağışların ise Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz’in bazı illerinde görüleceği ifade edildi. Yetkililer, vatandaşları ani hava değişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Uzmanlar, yoğun kar ve sağanak yağış nedeniyle bazı illerde ulaşımda aksama yaşanabileceğini ancak tatil kararının sadece valiliklerin resmi açıklamasıyla geçerli olacağını belirtti. MEB’in 2025-2026 eğitim yılı takvimine göre ise ara tatil dönemi 10-14 Kasım tarihlerinde planlanmış durumda.
Öğrenciler ve veliler, Meteoroloji’nin uyarılarını takip ederek, resmi duyurular için valilik ve MEB açıklamalarını beklemeye devam ediyor.




