Kahramanmaraş mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan kelle paça çorbasının “dünyanın en kötü yemekleri” listesinde üçüncü sırada yer alması şehirde tartışma yarattı. Özellikle soğuk kış günlerinde ve hastalık dönemlerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bu geleneksel çorbanın listede üst sıralarda yer almasına Kahramanmaraşlı vatandaşlar tepki gösterdi. Sokakta mikrofon uzatılan vatandaşlar, kelle paçanın hem lezzeti hem de sağlık açısından önemli bir yemek olduğunu belirterek yapılan sıralamanın doğru olmadığını ifade etti.
“KELLE PAÇA DÜNYADA BİR NUMARA”
Kahramanmaraşlı vatandaşlar, kelle paça çorbasının dünyanın en kötü yemekleri arasında gösterilmesine katılmadıklarını söyledi. Bir vatandaş, kelle paçanın özellikle sağlık açısından önemli bir yemek olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Dünyada bir numara kelle paça. Gripte, nezlede çok faydalı. Profesörler de söylüyor. Bunu hangi deli yazmış bilmiyorum.”
Bir başka vatandaş ise kelle paçanın her damak tadına hitap etmeyebileceğini ancak bölgenin önemli yemeklerinden biri olduğunu vurguladı. Vatandaş, “Herkesin yiyeceği bir şey değil ama bu yörenin yemeği. Gayet memnuniyetle yeniyor” dedi.
“BENCE EN GÜZEL ÇORBALARDAN BİRİ”
Vatandaşların büyük bölümü kelle paça çorbasının Türkiye genelinde de yaygın şekilde tüketildiğini söyledi. Bazı vatandaşlar ise yapılan listenin gerçeği yansıtmadığını savundu.
Bir vatandaş, “Bence en güzel paça çorbası. İnsanlar bilmiyor. Çorba konusunda bir numara bence” diyerek görüşünü dile getirdi.
Bazı vatandaşlar ise listede yer almasının art niyetli olabileceğini ifade ederek, “Bu ülkede yapılmış bir araştırmaysa bence art niyet var. Sağlık açısından kelle paçadan daha sağlıklı bir yemek düşünemiyorum” dedi.
KAHRAMANMARAŞ MUTFAĞININ ÖNEMLİ LEZZETLERİNDEN BİRİ
Kelle paça çorbası, Kahramanmaraş mutfağında özellikle kış aylarında sıkça tüketilen geleneksel yemekler arasında yer alıyor. Uzun süre kaynatılarak hazırlanan çorba, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılması nedeniyle halk arasında şifa kaynağı olarak görülüyor.
Kahramanmaraşlı vatandaşlar ise kentin önemli lezzetlerinden biri olan kelle paça çorbasının “en kötü yemekler” listesinde yer almasını doğru bulmadıklarını belirterek bu lezzetin daha çok tanıtılması gerektiğini ifade ediyor.