Zernek Barajı Yakınlarında Meydana Gelen Feci Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti
Van-Hakkari karayolunun 40’ıncı kilometresinde, Zernek Baraj Gölü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında can kaybı arttı. Yakıt tankeri ile otomobilin çarpışması sonucu Alihan Karay (55) ve eşi Aysel Karay (60) olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Gülşen Han (40) ise kaldırıldığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.
Yaralıların Tedavisi Sürüyor
Kazada yaralananlardan Selma, Dilan ve Derin Karay ile Eymen Han’ın hastanedeki tedavileri devam ediyor. Yaralıların hayati durumları hakkında net bir bilgi verilmezken, sağlık ekiplerinin müdahaleleri sürüyor.
Trafik 1 Saat Sonra Normale Döndü
Kazanın ardından olay yerine jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Karayolu, kazaya karışan araçların çekilmesiyle birlikte yaklaşık bir saat sonra yeniden ulaşıma açıldı. Yakıt tankeri sürücüsü Mehmet Emin Doma jandarma tarafından karakola götürülerek ifadesi alındı.
Soruşturma Devam Ediyor
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yetkililer, kaza anına ilişkin delilleri toplarken, kazanın meydana geliş şekline dair detayların ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor. Kazanın yol ve hava koşullarına mı yoksa sürücü hatasına mı bağlı olduğu araştırılıyor.



