Beslenme ve Diyetin Önemi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde vatandaşlara hizmet veren Beslenme ve Diyet Uzmanı İray Şen, Ramazan ayında sağlıklı bir beslenmenin önemini vurguladı. Özellikle uzun süren açlık dönemlerinde vücuda gereken besin ögelerinin sağlanmasının hayati olduğunu ifade etti.

A W161308 03Sahurun Önemi

Uzman Şen, sağlıklı bir Ramazan geçirebilmek için mutlaka sahur yapılması gerektiğini belirtti. Sahurun atlanması durumunda açlık süresinin 20 saate kadar çıkabileceğine dikkat çekti. Bu durumun vücudu olumsuz etkileyebileceğini, vitamin ve mineral eksikliklerine yol açabileceğini ve metabolizmayı yavaşlatabileceğini açıkladı.

Sağlıklı Beslenme Önerileri

Sahurda, hamur işleri yerine protein değeri yüksek besinlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Şen, yumurta, süt, yoğurt gibi protein kaynaklarının tüketilmesini önerdi. Ayrıca iftar saatine yakın uzun süre aç kalındığında kan şekeri düşüşü yaşanabileceği için iftarın da kontrollü olması gerektiğini belirtti.

İftar Ritüeli ve Sıvı Tüketimi

İftar öncesinde bir bardak ılık su ve bir hurmanın tüketilmesini tavsiye eden Uzman Şen, iftarın ardından çorba içilmesi ve ana yemeğe geçilmeden önce bir süre beklenmesinin sindirimi kolaylaştıracağını söyledi. Ayrıca iftarla sahur arasında en az 2-2,5 litre su tüketilmesinin önemine dikkat çekti. Ancak su tüketiminin yavaş ve kontrollü bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı.

Özel çocukların anneleri 'Beden ve Ruh Sağlığı Atölyesi'nde buluştu Özel çocukların anneleri 'Beden ve Ruh Sağlığı Atölyesi'nde buluştu

Hataylıların Ramazan ayını sağlıklı ve dengeli beslenerek geçirebilmeleri için Beslenme ve Diyet Uzmanı İray Şen'in önerileri dikkate alınabilir.

Muhabir: YAVUZ NALBANTBAŞI