Miraç Kandili Özel: Kandil Helvası Tarifleri

Miraç Kandili'nde sevdiklerinize lezzet şöleni sunmak istiyorsanız, kandil helvası tarifleri tam size göre! Hem un helvası, hem irmik helvası, hem de susamlı kandil helvası tarifleriyle sofralarınıza tatlı bir dokunuş yapabilirsiniz. İşte, gününüzü anlamlandıracak kandil helvası tarifleri ve yapılışları...

İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Nasıl Yapılır:

  1. Tereyağını bir tencerede eritin ve irmikleri ekleyerek kavurun.
  2. İrmiklerin rengi değişene kadar kavurma işlemine devam edin.
  3. Ardından yavaş yavaş sütü ekleyin ve karıştırın.
  4. İrmikler sütü çektikten sonra şekeri ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  5. Ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin. Dilerseniz dondurma ile servis edebilirsiniz.

Un Helvası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Nasıl Yapılır:

  1. Şeker ve suyu tencerede kaynatın.
  2. Şerbet olunca ocaktan alıp ılınması için kenarda bekletin.
  3. Geniş bir tencereye yağı alıp unu ekleyerek kavurun.
  4. Kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra ocağı kısın ve koyu bir renk alana kadar kavurmaya devam edin.
  5. Ilık şerbeti üzerine ilave edin ve hızlıca karıştırarak şerbetini çekmesini sağlayın.
  6. Soğuduktan sonra üzerine tarçın ve Hindistan cevizi dökerek servis edebilirsiniz.

Susamlı Kandil Helvası Tarifi

Malzemeler:

Gelinim Mutfakta Perde pilavı tarifi Perde pilavı nasıl yapılır? Malzemeleri ve yapılışı Gelinim Mutfakta Perde pilavı tarifi Perde pilavı nasıl yapılır? Malzemeleri ve yapılışı
  • 500 gram susam
  • 400-450 gram bal
  • 2 su bardağı fıstık, ceviz veya badem

Nasıl Yapılır:

  1. Susamı ayıklayıp yıkayın ve bir tavada renk değiştirene kadar kavurun.
  2. Kavrulan susamın üzerine balı ekleyin ve tercihe göre fıstık, ceviz veya bademi ilave edin.
  3. Pişmeye yakın susamlar birbirini tutarak köpük köpük olmaya başlayacaktır.
  4. Piştikten sonra yağlı bir tepsiye veya ekmek tahtasının üzerine dökün ve kaşıkla bastırarak düzleştirin.
  5. Soğuması için kenara alın ve dilimleyerek servis edin. Tamamen soğuyunca çay ile birlikte servis edebilirsiniz.

Kandiliniz kutlu olsun! Afiyet olsun...

Editör: SEVİLAY YUMUŞAK