Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin 500 bin sosyal konut projesi kapsamında başvuru şartlarını açıkladı. Bakan Kurum, 18-30 yaş arasındaki gençlerin, ailelerinin üzerine kayıtlı bir evi varsa başvuru yapamayacağını belirtti.
Başvuru Şartları Netleşti
Yüzyılın konut projesi olarak duyurulan TOKİ 500 bin sosyal konut projesinde başvurular için geri sayım başladı. Bakan Kurum, katıldığı bir canlı yayın programında gençlere yönelik önemli bir detayı paylaştı.
Ailesi Üzerine Ev Olan Gençler Başvuramayacak
Bakan Kurum, “18-30 yaş arası gençlerimiz, anne ve babası üzerine kayıtlı bir gayrimenkul varsa başvuru yapamazlar. Çünkü bazı ailelerin birden fazla evi bulunuyor. Çocuğuna belki miras bırakmamış ama imkanı var. Biz burada aileden en az bir kişinin ev almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Amaç: Sosyal Konutları İhtiyacı Olanlara Ulaştırmak
Bu düzenlemenin amacının, sosyal konutların gerçekten ihtiyacı olan gençlere ve ailelere ulaştırılması olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, projenin geniş kitleler için fırsat oluşturacağını belirtti.




