Konya'da TMO'yu dolandırdığı iddia edilen Erkan T.'nin dolandırıcılık yöntemi ve olayın boyutu ortaya çıktı. Peki, Erkan T. kimdir? TMO'yu ne kadar dolandırdı?

TMO'NUN KONYA'DAKİ LİSANSLI DEPO SÜRECİ NASIL BAŞLADI?

Konya'nın Yunak ilçesinde TMO'ya ait bir lisanslı depoda, stratejik tarım ürünleri olan arpa, buğday ve mısırın eksik olduğu tespit edilince büyük bir soruşturma başlatıldı. TMO, çiftçilerin ürünlerini muhafaza etmek amacıyla yıllık 40 milyon TL kira bedeliyle bu depoyu kiralamıştı. Ancak yapılan denetimlerde, depodaki ürünlerin kayıtlara uymadığı ve büyük bir kayıp yaşandığı ortaya çıktı.

TMO'YU DOLANDIRAN ERKAN T. KİMDİR?

Erkan T., Konya'nın Yunak ilçesinde lisanslı depo işletmeciliği yapan bir isim olarak biliniyor. TMO ile yapılan sözleşmeye göre, kamuya ait hububatın muhafazasından ve kaydının tutulmasından sorumluydu. Ancak yapılan denetimler sonrasında, Erkan T.'nin ürünlerin muhafazasında ve kayıtlarında ciddi usulsüzlükler yaptığı iddia ediliyor.

Türkiye Genelinde 65 Yeni Adliye İnşa Edilecek
Türkiye Genelinde 65 Yeni Adliye İnşa Edilecek
İçeriği Görüntüle

İlk bulgulara göre, Erkan T.'nin depodaki yaklaşık 40 ton hububatı sattığı öne sürülüyor. Söz konusu hububatların piyasa değerinin 500 milyon TL'yi bulduğu belirtiliyor.

ERKAN T. TMO'YU NE KADAR DOLANDIRDI?

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, Erkan T.'nin TMO'ya ait olan hububatları satıp büyük bir vurgun yaptığı iddia ediliyor. Satıldığı öne sürülen bu ürünlerin, kamuya ait olması ve satışların kayıtsız yapılması, dolandırıcılığın boyutunu artırıyor. Bu satışlardan elde edilen gelirle yüksek tutarlı krediler çekildiği ve kayıp ürünlerin büyük bir kısmının kayıtsız bir şekilde piyasaya sürüldüğü belirtiliyor.

Emniyet kaynaklarına göre, Erkan T.'nin olayın ortaya çıkmasından sonra yurt dışına kaçtığı öne sürülse de, resmi makamlar tarafından bu iddianın doğruluğu henüz netleşmiş değil. Şu an için hakkında yakalama kararı bulunuyor.