TİGEM'den Hayvancılığa Can Suyu
Tarım ekonomisine katkı sunmayı ve damızlık hayvan ihtiyacını karşılamayı hedefleyen bu satış, sektör temsilcileri tarafından ilgiyle takip ediliyor.
2 Mayıs’ta İhale Gerçekleşecek
TİGEM’in Resmî Gazete’de yayımladığı ilana göre, ihale 2 Mayıs 2025 Perşembe günü saat 14.30’da, Altınova Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde yapılacak. Açık artırma usulüyle gerçekleştirilecek ihalede satışa sunulacak hayvan grupları şöyle sıralanıyor:
  • 500 reforme koyun
  • 125 dişi toklu
  • 50 reforme koç
  • 25 erkek toklu
Canlı ağırlıkları esas alınarak yapılacak satış için belirlenen toplam muhammen bedel ise 7 milyon 677 bin TL olarak açıklandı.
Hayvancılığa Kaliteli Damızlık Desteği
TİGEM’in bu kapsamlı satışı, hem küçükbaş hayvancılıkta genetik kalitenin artırılması hem de üreticilere sağlıklı damızlık hayvan erişimi sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Kurum, uzun yıllardır yürüttüğü ıslah çalışmalarıyla yerli üretimi destekliyor.
Bu satış aynı zamanda, hayvancılıkta sürdürülebilir üretim modeli açısından da örnek teşkil ediyor.
Tarımda Stratejik Adımlar Güçleniyor
Tarım ve hayvancılığın yeniden yapılandırıldığı bu dönemde, devletin destekleyici politikalarıyla birlikte TİGEM gibi kuruluşlar da üreticilere güçlü imkanlar sunuyor. Açık artırma ile yapılacak satış, çiftçilere kaliteli sürü oluşturma fırsatı verirken, sektöre de yeni bir soluk kazandıracak.
Muhabir: YAVUZ NALBANTBAŞI