Halk arasında vücut geliştirme için kalıplaşmış cümleler vardır örneğin, vücut geliştirme yapan kişi kısa kalır veya ergenlik döneminde ise boyu uzamaz, bu sporu yapanlar agresiftir, veya bu sporu yapanlar vücutlarına önem verdikleri için zeka geriliği ile fişlenirler, ve son olarak sporu bırakınca kaslar sarkar efsanesi diyen Riva Fitness Vücut geliştirme Antrenörü Mustafa Sevim, “Her antrenman kişiye ve sporcunun ihtiyaçlarına göre planlanmalıdır. Vücut geliştirme yapan bireyler yaşı farketmeksizin eğer uzman bir antrenör eşliğinde düzenli bir program dahilinde egzersiz yapıyorlar ise kısa kalma ihtimalleri yoktur, çünkü egzersiz yapan kişilerde büyüme hormonu salınımı sedanter (spor yapmayan) bireylere oranla çok daha yüksektir. Bir diğer efsane, bu sporu yapanlar agresiftir, aslında değildir çünkü egzersiz sonrası kişide serotonin hormonu salgılanır buda mutluluk hormonudur agresif olma ihtimali bu yüzden söz konusu değildir. Bu sporu yapanlar zeka geriliği ile fişlenirler içinde şunu dile getirmek gerekir, bu sporu icra eden bireyler antrenör olmasalar bile, anatomi, fizyoloji, beslenme konuları hakkında sürekli yeni şeyler öğrenirler, bir insanın kendi vücudunu detaylı bir şekilde tanımasından daha güzel bir şey var mıdır. Son olarak kaslar sarkmaz, sebebi ise kas dokusu ve yağ dokusu farklı dokulardır, örnekleyecek olursak kas dokusu kırmızı et ile birebir aynıdır, yağ dokusu ise kuyruk yağı ile birebir aynıdır.

Buradan çıkarılması gereken sonuç kaslar sarkmaz sporu bırakınca bozulan diyetten dolayı yağ oranı artar ve sarkık bir görüntüye sebeb olur. Efsaneler ve açıklamaları bu şekilde, bu sporu uzmanından öğrenmelisiniz, yoksa çağımızın en büyük sorunu olan her şey hakkında fikri olan kişilerden öğrenirseniz önyargılı olursunuz ve onunla da kalmaz yanlış yönlendirme ile sakatlıklar veya kötü diyetler ile hayat kalitenizi düşürürsünüz” dedi.  

“VÜCUT GELİŞTİRMENİN ALT BRANŞLARIDA VARDIR”

Her Spor dalının olduğu gibi Vücut Geliştirmenin de Alt Branşları olduğuna dikkat çeken Riva Fitness Vücut geliştirme Antrenörü Mustafa Sevim, “Bunlar, Medikal egzersiz ve Düzeltici egzersizlerdir. Medikal egzersiz kişileri hayatlarının ilerleyen zamanlarında sakatlıktan ve postürel bozukluklardan korumak için önleyici olarak dizayn edilen bir egzersiz türüdür. Düzeltici egzersizler ise daha önce herhangi bir sakatlık geçirmiş ve fizyoterapist seansları sona ermiş olan bireylerin güçlenmesi ve eski formlarına dönebilmeleri için dizayn edilen egzersiz türüdür, düzeltici egzersiz sadece sakatlık için de değildir, postürel bozukluk içinde yaptırılır, örneğin omurga eğriliği(skolyoz), kamburluk(kifoz), bel çukurunun fazla olması (lordoz) vb. çoğu postürel bozukluk için düzeltici egzersiz yaptırılır.

Son olarak vücut geliştirme ve alt branşları kesinlikle ama kesinlikle uzman eşliğinde yapılmalı. Sağlığınız için nasıl doktor ayırt edip seçiyorsanız, yine sağlığınız için uzman antrenörleri tercih etmelisiniz” ifadelerini kullandı. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi