TFF ve Kulüpler Birliği heyetinin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda liglerin ne zaman başlayacağı, biteceği ve maçların hangi şartlarda, mekanlarda oynanacağına yönelik potansiyel bir takvim belirlenirken, bu takvimin uygun olup olmadığı ve maçların oynanmasının risk teşkil edip etmeyeceğine yönelik son karar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyelerine göre verilecek.

TFF'NİN POTANSİYEL TAKVİMİ ONAYLANIRSA, LİGLER HAZİRAN AYININ ORTASINDA BAŞLAYACAK

TFF; Sağlık Bakanı Koca ve Bilim Kurulu üyelerinden olumlu yanıt alması halinde Süper Lig ve TFF 1'inci Lig'i kaldığı yerden oynatmaya başlayacak. Haziran ayının ortasında liglerin başlaması planlanırken, sadece hafta sonlarında maç oynayarak sezon temmuz ayının sonunda sona erecek. Sezon normal formatında (ev sahibi - deplasman) devam edecek ve kulüpler Futbola Dönüş Öneri Protokolü’ne uygun hareket edecek.

CEYHAN’DA FİKİR BİLDİRDİ!

TFF 2.lig Kırmızı Gruptaki temsilcimiz Kahramanmaraşspor'un yönetimi Sosyal medya hesabından bir duyuru yayınladı. "PİSERRO Kahramanmaraşspor yönetimi" imzalı duyuruda ''Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu 2.Lig, 3.Lig kulüpler birliği başkanlarıyla telekonferans üzerinden yapılan toplantıda bir araya geldi. 2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Birliği yönetiminde yer alan, PiserroKahramanmaraşspor Kulüp Başkanımız Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, tele konferans üzerinden yapılan toplantıda, 2.Lig kırmızı ve beyaz Grup'ta birinci olan takımların şampiyonluğunun tescillenmesini, düşme hattında bulunan takımların düşürülmemesini, 2. ve 9.sıradaki takımların tek maç eleminasyon sistemi ile Play-off oynaması yönünde fikir ve görüşlerini Bakan Kasapoğlu'na beyan etti. Başkan Ceyhan'ın fikir ve düşüncelerine sıcak bakıldığı ve 5 Mayıs salı günü durumun netleşeceği bildirildi'' denildi.

ALT LİG KULÜPLERİ KALAN MAÇLARIN TAMAMINI OYNAMAYA SICAK BAKMIYOR

TFF 2’nci Lig ve 3’üncü Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, alt lig kulüplerinin koronavirüs nedeniyle çok etkilendiğini ve 2’nci ve 3’üncü Lig’de kalan 6 haftanın tamamını oynamak istemediklerini açıkladı.

LİG 1'İNCİLERİ TESCİL EDİLSİN, 2 İLE 9'UNCU SIRALAR ARASI TAKIMLAR PLAY-OFF OYNASIN!

2’nci ve 3'üncü liglerde kalan 6 haftanın tamamını oynamak istemediklerini söyleyen Volkan Can, “Ligin 1’incileri tescil edilsin, liglerin 2’nci sırasıyla 9’uncu sırası arasındaki takımlar play-off oynasın. Bu play-off maçları da tek maç üzerinden oynansın Bu sezon düşme kalksın. Tüm maçların oynanması durumunda 300’den fazla maç oynanacak ve bunun da insan sağlığına etki edeceğinden dolayı Bakanımıza böyle bir öneride bulunduk. Federasyon başkanımız da toplantıdaydı. Nihai karar salı akşam (bugün) belli olacak. Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız Nihat Özdemir toplanıp bir karar verecekler” şeklinde konuştu.

“FUTBOLA DÖNÜŞ ÖNERİ PROTOKOLÜ’NE ALT LİGLERİN UYMA ŞANSI YOK”

Federasyon tarafından açıklanan Futbola Dönüş Öneri Protokolü’ne uyma şanslarının olmadığını da dile getiren Can, “Federasyon başkanımız bu maçların hepsini oynatma taraftarı. O, maçların oynanmasından yana. Hiç oynanmaması ile ilgili bir durum konuşulmadı. Süper Lig ile TFF 1’inci Ligi ayırın, bizleri oynatmayın. Çünkü federasyon tarafından açıklanan ‘Futbola Dönüş Öneri Protokolü’ne 2’nci ve 3’üncü lig kulüplerinin uyma şansı yok. Statlarda soyunma odalarımız dar, küçük. Şartlar bize uymadığından dolayı 2’nci Lig’in ve 3’üncü Lig’in ayrılmasını istedik. Spor Toto gelirlerimiz için de artırılması talebinde bulunduk” dedi.

AMATÖR LİGLER HİÇE SAYILDI

Korona salgını nedeni ile Türkiye'de liglerin devam edip etmeyeceği belirsizliğini korurken Amatörlerin alt yapısı ise erken finale gitti.Tüm Dünya'yı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeni ile pek çok ülkede futbol ligleri iptal olurken bazı liglerde ise liglerin iptal edildiği haberleri gelmeye başladı.Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve alt liglerin Kulüp Başkanlarıyla telekonferans yöntemiyle görüşme yaptı.Peki, bu toplantıda amatörleri kim temsil etti. Hiç kimse…Liglerin devamıyla ilgili hayati kararlarının alındığı toplantıda tüm Türkiye genelinde Amatörleri kim temsil etti.?TASKK Başkanı olan ve TFF İcra Kurulu Üyesi görevi bulunan İstanbul ASKF Başkanı Ali Düşmez'in bu telekonferans toplantısında yer almadığı öğrenildi.Amatörleri temsil etmesi gereken kişi bu toplantıda neden yoktu, olmasına gerek mi görülmedi?Haksızlık oluyor, amatörler Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Seçilenler temsil edemiyorsa neden o koltuklarda varlar? Amatörler de bu ülkenin evladı, bizler de emek veriyoruz ancak bizim hakkımızda kararı Profesyonel Kulüp Başkanları mı alacak?Amatörler bu kadar mı sahipsiz?

FİNALİ ERKEN VERMİŞLERDİ

2019-2020 sezonunda yeni tip Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ilk alınan kararda alt kategorilerdeki müsabakaları sonlandırdı. TFF Yönetim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yeni tip Koronavirüs tedbirleri ile ilgili yaptığı toplantıda 2019-2020 sezonunda U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11 kategorilerinde altyapı liglerinin tamamında yerel müsabakalar oynanmayacak. Ayrıca U19, U17, U16, U15 ve U14 kategorilerinde Türkiye Şampiyonaları bu sezon yapılmayacaktır. Deplasmanlı olarak oynanacak olan U14 ve U13 Altyapı Gelişim ligleri bu sezon oynanmayacak. TFF, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak değerlendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde görülmesi nedeniyle, Gelişim Liglerini, Türkiye Grup Şampiyonalarını (U19,U17,U16,U15,U14) iptal etti. Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Gelişim Ligleri'nin bir sonraki karara kadar durdurulduğunu açıkladı. Yerel Amatör’de ise 1. Amatör, 2. Amatör ve U19 Liginin dışında U17,U16,U15,U14 liglerini askıya alan TFF, maçların ne zaman oynanacağı konusunda yeni bir bilgilendirme yapacak. Türkiye şampiyonasının kaldırılması ile Amatör Erken Finale ulaştı. TFF'den yapılan açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak değerlendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde görülmesi nedeniyle, Altyapı takımlarının mücadele ettiği Spor Toto Gelişim Ligleri (U19,U17,U16,U15,U14)müsabakalarının ertelendi" denildi.

TFF SAĞLIK KURULU "FUTBOLA DÖNÜŞ ÖNERİ PROTOKOLÜ" HAZIRLADI

TFF Sağlık Kurulu tarafından yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle ertelenen liglerin tamamlanması ihtimaline yönelik "Futbola Dönüş Öneri Protokolü" hazırlandı. Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile ilgili alınması gereken tedbirlerin ve genel prensiplerin detaylı bir şekilde anlatıldığı Futbola Dönüş Öneri Protokolü, Hazırlık Dönemi, Müsabaka Dönemi ve Pozitif Test Senaryosu olmak üzere çeşitli ana bölümlerden oluşuyor. Liglerin oynanması sürecindeki tüm fazlara ilişkin çalışmalar tamamlanırken protokolün, "Genel Prensipler", "Hazırlık Dönemi - Bireysel ve Grup Antrenmanları Evresi" ile "Pozitif Test Senaryoları"nı içeren ilk kısmı yayınlandı. Sağlık Kurulu; Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, Dünya Sağlık Örgütü, FIFA ve UEFA Sağlık Kurullarının uygulamalarıyla birlikte süreçler geliştikçe protokolü kamuoyu ve kulüplerle bölümler halinde paylaşmaya devam edecek. Acıbadem Sports ve T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan protokol, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiye raporu ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinasyonuyla devletimizin liglerin başlatılmasına yönelik kararı sonrasında uygulamaya konulacak.

Editör: Haber Merkezi