Nerede Bu Atıcılık?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bile Kahramanmaraşlı Atıcı Safiye Sarıtürk’e başarılı olabilmesi için Tüfenk hediye ettiği ve Kahramanmaraş’ın gıpta ile izlendiği Atıcılıkta son dönemlerde Tesisler modernleşirken başarı ise yok olmaya başladı. İl Temsilciliğinin kendi arasında yaptığı turnuvalarda sosyal medyalarda paylaşımlarla ön plana atılırken ulusal ve uluslararası arenalarda Kahramanmaraş ve Atıcılığın ismi gölgede kalmaya başladı. Tesislerin modernleştiği ama başarının son yıllarda geri plana atıldığı Kahramanmaraş Atıcılığında Avrupa ve dünya rekoru kıran milli atıcı Safiye Sarıtürk gibi isimlerin körerdiği ve kota dahi alamayışı ile spor camiası Nerede bu atıcılık, nerede bu başarı demeye başladı.

Türkiye'de atıcılık sporuna önemli katkı sağlayan illerin başında gelen Kahramanmaraş'ta genç sporcuların hedefi, Avrupa ve dünya rekoru kıran milli atıcı Safiye Sarıtürk gibi olmak olurken Genç ve başarılı sporcu Kamp merkezlerinde kota dahi alamayarak sportif başarısına gölge düşürmesi Rahmetli Fahri Gemci’nin olmayışına ve başarısızlığında bu nedenli olduğuna yorumlandı.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor Müdürlüğünün il genelinde yaptığı taramalardan seçilen genç atıcılar, Hanefi Mahçiçek Stadı'nın yanındaki atış poligonunda antrenman yaparak çalışmalarını sürdürürken Avrupa ve dünya rekoru kıran milli atıcı Safiye Sarıtürk gibi taramalardan seçilen sporcuların kimi 5 yıl, kimi de 5 ay önce atıcılığa başladı. Düzenli ve disiplinli şekilde antrenmanlara gelen genç yetenekler, örnek aldıkları Sarıtürk gibi Türkiye'ye madalya kazandırmak isterken başarısızlıkta spor kamuoyunca çalkalanmaya başladı. Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Teknik Kurul 2. Başkanı Rahmetli Fahri Gemci’nin verdiği emeklerin heba olduğu Kahramanmaraş’ta başarısızlıkta diz boyu olmaya başladı. HABER: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi