Buna cevap olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, Kahramanmaraş Edeler Taraftarlar Derneği Yöneticisi Serkan Altunbaş, Beşiktaş Kahramanmaraşlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İş Adamı Ekrem Karaoğlan önemli açıklamalarla düşüncelerini açıkladılar.

Bilindiği gibi Korona virüs insan yaşamında birçok dengeyi adeta altüst etti. İnsanlar evlerine kapandı, çoğu ev ofise dönüştürüldü. Korona virüs pandemisi nedeniyle ara verilen Türkiye futbol liglerinde 2019-2020 sezonunun kaderi noktasında yaşanılan kısır döngü 12 Haziran Tarihini belirlerken bir yandan da Futbolun nasıl oynanacağı konusunda meraklar gözler önüne sergilendi. Vakalar ve risk devam ederken liglerin başlatılması konusu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir, Haziran'da başlamaması halinde ligleri Temmuz ayında başlatabileceklerini söylemesine yönelik Kahramanmaraşlı Spor severlerin yorumları şu şekilde;

“ÖNCE BİZİM HAYATIMIZ NORMALA BİNMELİ!”

Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi mikrofonlarına şu ifadeleri kullandı; Bizler spor severler olarak, Taraftarlar olarak Türkiye’nin yaşadığı Korana dolayısı ile verilen ara ile Futbolu özlüyoruz. Mutlaka oynanmasına yönelik beklentilerimiz var ama bu Korana virüsünden dolayı çok sıkıntılarımız var. Örneğin sancılı süreçte insanlar çalışmadı, evde kalmak zorunda kaldı. Sağlık koşulları için Hijyen için, Temizlik noktasında önemli tedbirler alındı. Bize Derneğinizi açın diyorlar, Fakat biz açamıyoruz, neden açamıyoruz diye soruyorsanız Korana dan dolayı. Derler ki bize bir masada oturursanız 2 kişi çay içerseniz masa örtüsünü kaldırın yıkayınız deniliyor. Masa örtüsünün yıkanması 5 liraya mal oluyor, çayın masrafı 3 çay içtiğini sayalım 2 liraya maal oluyor. Bu noktada önce bizim hayatımız normalleşmeli ki bu akış devam etmeli.

“TFF KARARI TESCİL NOKTSINDAYDI DİYE DÜŞÜNÜYORDUM”  

TFF 12 Haziran diye bir takvim hazırladı. Ben Tescil noktasındadır diye düşünüyordum. Tescili netlik kazansın diye yapmış bu uygulamayı, doğrudur, yapılsın çıksın, Avrupa da maçlar oynatılıyorsa Türkiye de neden oynatılmasın. Bizler Futbolu özledik, Kahramanmaraşspor’umuzu özledik. Amatör takımlarımızı özledik, bizler maçlar ne zaman başlarsa takımlarımızın yanında olacağız. Tabi bundan önce insanların maddi durumunu da hesaba katmak lazım. Söz o olmalı. Şuana bakın Derneğimiz kapalı sandalyelerimiz havada, açamıyoruz. Burada 2-3 kişi ekmek yiyor ve onların masrafları kurtarılamayacaksa açmanın bir anlamı yok. Gelirler gideri karşılamadığı içinde açmayı düşünmüyoruz. Süreci bekleyeceğiz.

“ALINAN TEDBİRLER KABUSA DÖNÜŞMESİN!”

İnsanların bu dönemde nasıl stadyuma çekilir bilemeyiz ama ben 40 yıldır bu şehrin takımı Kahramannmaraşspor’a destek veriyorum, amigoluk yapıyorum, Taraftar Derneği Başkanlığı yapıyorum. Tedbiri elden bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Türk Futbolu için inşallah hayırlı olur, bir daha böyle bir kabus yaşamayız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bu korana virüsünde tedbirler noktasında Otobüste bile 4 kişi yan yana binerken, 3 kişi, 2 kişi binerken yan yana giderken biz 3 tane arkadaşımızı 4 tane arkadaşımızı kare masaya oturtturamıyoruz. Bunun mantığını anlayamıyorum. Bir türlü çözemiyorum, bunun bir daha gözden geçirilmesi lazım diye düşünüyorum.  Biz 2 -3 yıla anca toparlanırız herşey normale dönerse.

“TRİBÜNLERDE OLMASAKTA, GÖNLÜMÜZ ORADA OLACAK!”

Tabi sağlığımız her şeyden önemli, karara saygı duyuyoruz. Taraftarlarımız tribünlerde olmayacak ama gönlümüz orada onlarla birlikte olacak. Takımımızın sezonu bitsin, bu virüsten kurtulursak inşallah bir daha ki sene her şey daha güzel olur inşallah. Dileğimi o çünkü bizim bir arkadaşımızın, bir sporcumuzun hasta olması, onu kayıp etmemiz bir ligden daha önemli benim için. İnsan sağlığı her şeyin başında gelir.

“KALBİMİZ YÜREĞİMİZ KAHRAMANMARAŞSPOR’LA!”

Ben yıllardır Kırmızı beyaz aşkıyla yanıp tutuşan bir insanım. Kalbimiz, Yüreğimiz onunla ona biziz stadyumda başarılar diliyorum. Biz her zaman yanında olacağız. İnşallah bu durum bir sonraki sezona bir avantaj olur. Bu durumun gelecek sezonlar için daha iyi olacağına inanıyorum. O bizim şehrimizin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor’uun her zaman yanındayım. Biz taraftar olarak Kahramanmaraşsporluyuz” ifadelerini kullandı.

“BİZİM HAYATIMIZ FUTBOL!, ONSUZ 3 AY BİZE ZİNDAN OLDU”

Kahramanmaraş Edeler Taraftarlar Derneği Yöneticisi Serkan Altunbaş, TFF’nin aldığı karara yönelik şu ifadeleri kullandı; “TFF’nin vermiş olduğu bilgilere göre 12 Haziran da seyircisiz oynanacak ama TV ekranlarından seyredeceğimiz için Mutluyum. Şuanda Türkiye de bildiğiniz gibi futbol yok gündem Korana Virüsü. Ama 12 Hazirandan sonra Futbola yöneliriz. Gündemimizde değişir. Futbolu özledik. Şuanlık ekranlardan bakacağımız için seviniyoruz. Bizim Hayatımız zaten futbol. Burası Kahramanmaraşspor Edeler Taraftarlar Derneği. Futboldan uzak kalmak çok kötü birşeymiş, bunu 3 aydan belirli futboldan uzak kaldık. Şuanda maçları iple çekiyoruz. Maçlar başlasa da maçlar oynansa da. Allah izin verirse 18 Temmuzda Kahramanmaraşspor’umuzun maçı başlayacak. Bunların hepsini iple çekiyoruz.”

“BÜYÜK ÇELİŞKİLER VAR!”

Beşiktaş Kahramanmaraşlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İş Adamı Ekrem Karaoğlan, “Türkiye ve Dünya Farklı bir dönem yaşadı bildiğiniz gibi. İnşallah böyle bir dönemi bir daha yaşamayız. Bunu da en kısa zamanda atlatırız. Futbola gelince Futbolun oynatılıp oynatılmamasını insan sakal bıyık misaline benzetiyorum. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık misali, oynatılsa mı iyi olur, oynatılmasa mı?, gibi denklem arasında kalıyor insan. Oynatılmazsa Ligler nasıl tescil edilecek, Sezonun bitmesine kısa bir maç temposu kalmış ama arada kalınmış bir durum. Birde seyircisiz oynanacak o da muallak bir durum. Yetkililer maçların oynatılması noktasında kararlı, elbette bir bildikleri, ettikleri var. Bu işin içinde çok çelişki var. Maalesef sosyal mesafe diyoruz, biz sosyal mesafeyi yaşantımızda koruya biliyoruz, ama futbolcu nasıl koruyacak sosyal mesafeyi, soyunma odası var, saha içi var, çarpışmalar var. Yani çok enteresan bu iş çıkmaz sokak gibi bir şey. Yetkililer bu noktada karar verdiyse de bir şekilde de sonlanması lazım. Sezon kaldığı gibi tescil edilirse haksızlıklar doğacak. Ama şu da var ki Futbol seyirci ile güzel, seyircisiz futbolun izleme zevki tabiki seyirciliye benzemez. Bitirime noktasında tedbirleri elden bırakmadan biran önce bitirilip sonuca ulaşılması lazım başka çözüm yolu yok diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (RÖPORTAJ: İLKER YİYEN)           

        

     

        

Editör: Haber Merkezi