Dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceleri olan Öztürk, salgın nedeniyle 2021'e ertelenen Tokyo Paralimpik Oyunları'nda başarılı olmak için yoğun çalışma dönemine girdi. Şuana kadar 120 madalya kazanan azimli sporcu daha çok derece ve madalya kazanarak ülkemizi gururlandırmak istiyor.

Doğuştan iki kolu olmayan, Paralimpik yüzücü Sevilay Öztürk, 2021'e ertelenen Tokyo Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanmak istiyor.

Çalışmalarını Kahramanmaraş’ta sürdüren Sevilay, altın madalya ile dönmek için ayaklarıyla form tutuyor. Doğuştan iki kolu olmayan profesyonel engelli yüzme sporcusu Sevilay Öztürk, sıkı bir tempoyla antrenmanlarına devam ediyor. Öztürk’ün iki kolunun olmayışı yüzmek için dezavantaj gibi gözükse de o bu durumu avantaja çevirerek suyun içerisinde adeta bir balık gibi hızlı ilerleyebiliyor. Öztürk, haftanın 3 günü kara antrenmanı olmak üzere 6 gün aralıksız Kahramanmaraş’taki Spor Kompleksi’nde ve Olimpiyat şampiyonluğuna çalışıyor. Kahramanmaraşlı milli yüzücü Sevilay Öztürk, 2021'e ertelenen Tokyo Paralimpik Oyunları'nda katılıp şampiyon olup madalya almak için yarışacak. Doğuştan iki kolu olmayan profesyonel engelli yüzme sporcusu Sevilay Öztürk, azmiyle görenleri hayrete düşürürken daha önce Başarılı bir şekilde şampiyonluk yaşayarak Kahramanmaraş’a ilkleri yaşattı. Şimdi de 2021'e ertelenen Tokyo Paralimpik Oyunları’na dikti.

“BEN HAZIRIM”

2021'e ertelenen Tokyo Paralimpik Oyunları'nda şampiyon olup madalya almak için yarışacak olan Sevilay Öztürk, “Bu kez şampiyonluğu hedefliyorum. İstiklal Marşı’mızı tüm dünyaya dinletmek istiyorum. Ben Hayata Yüzme ile başladım. Okulda iken Arkadaş Çevresi edindim ve Yüzmeyi’de çok seviyorum. Ama Yüzmek güzel bir spor dalı ama ben farklı aktiviteleri de yapmaya çalışıyorum. Arkadaşlarım var onlarla geziyorum, Evde teknolojik aletlerim var onlarla uğraşıyorum. Bilgisayarı tek başıma kullanabiliyorum. Hayatın tadını çıkarmaya çalışıyorum. Şimdi önümde hedefler var. Hedefe odaklanmak sorumluluk isteyen bir şey ve sorumluluğun farkında olmaktır. Ben hedefim her zaman söylediğim gibi Kahramanmaraş’ımı ve Ülkemi çok iyi yerlere taşımak ve Türk Bayrağını gönlere çektirip İstiklal Marşını gür sesle okutmak. Benim hedeflerim daha iyi başarılar elde etmek. Belki de Hedefime daha çok yaklaşmışımdır. Hedefe odaklanmadan başarıya ulaşılamaz. Ben her zaman hedef koyuyorum kendime ve bu hedef doğrultusunda ilerlemeye çalışıyorum ve her zaman müsabakaya hazırım” dedi.

“ENGELLİLER ‘BEN DE YAPABİLİRİM’ DEMEYE BAŞLADI”

Medyanın desteğiyle engellilere daha fazla ulaşıldığına dikkati çeken paralimpik yüzücü, Kahramanmaraşlı Sevilay Öztürk, şöyle devam etti: “Engelliler ‘ben de yapabilirim’ demeye başladılar ve evlerinden çıkıp, spora yöneldiler. Dünya Şampiyonası’na daha önce 1-2 sporcuyla gidiyorduk. Şimdi 5 sporcuyla yer alıyoruz. Yaşları küçük ama iyi çalışıyorlar. İnşallah Ülkemizin desteği ile bir ilke daha imza atarız. Ülkemiz benden beklediği gibi Onlardan da madalya bekliyor. Şu an olmasa dahi ileride büyük başarılara imza atacaklarına eminim” ifadelerini kullandı.

“İNSAN İSTERSE HER ŞEYİ BAŞARIR”

Kolları olmadan hayata sımsıkı sarılmayı başaran, arkadaşlarından kopmayıp onlarla birlikte oyunlar oynayan ve engeline rağmen hayata tutunan Sevilay Öztürk, bugünlere gelmenin kolay olmadığını ve çok çalıştığını söyledi. En büyük hayalinin, olimpiyatlara katılmak ve birincilik kürsüsüne çıkarak bayrağımızı dalgalandırmak olduğunu ifade eden Öztürk, “Yüzmeye 7 yaşında başladım. Küçükken sudan çok korkuyordum ama büyüyünce insan alışıyor. Suya girince kendimi özgür hissediyor ve mutlu oluyorum, kafamdaki her şey dağılıyor. Rio’ya gittiğimde sadece kazanmaya odaklanmıştım. İnsan isterse her şeyi başarır. Benim engelli olan herkes dışarıya çıkıp da ortama katılsın, spor yapsınlar, basketbol oynasınlar, yüzmeye gitsinler. Her şeyi yapabilirler. Benim en büyük hayalim, olimpiyatlara katılmak ve birincilik kürsüne çıkarak bayrağımızı dalgalandırmak” ifadelerini kullandı. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi