Kahramanmaraşlı Milli sporcu Sevilay Öztürk, Portekiz'de düzenlenen Para Yüzme Dünya Şampiyonası'nda kadınlar 50 metre kelebek S5 kategorisinde gümüş madalya kazandı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Madeira Adası'nda devam eden organizasyonda Sevilay, 50 metre kelebek S5 kategorisinde 44.38 saniyelik derecesiyle dünya ikincisi oldu. Sevilay, 50 metre sırtüstünde 44.45 saniyelik derecesiyle de gümüş madalya almıştı. Portekiz'de düzenlenen Madeira 2022 Dünya Para Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye iki madalya kazandı. Kadınlar S5 kategorisi 50m sırtüstünde Sümeyye Boyacı altın madalya kazandı. Dünya 2.'si olan Kahramanmaraşlı Milli yüzücümüz Sevilay Öztürk, ise ülkemize Gümüş madalya kazandırdı. Kadınlar 50m sırtüstü S5 finalinde mücadele eden Sümeyye Boyacı 41.58'lik derecesiyle altın, Bir diğer sporcumuz Sevilay Öztürk ise 44.45'lik derecesiyle yarışı gümüş madalya ile tamamladı.

BAKAN KASAPOĞLU TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Portekiz’de düzenlenen Dünya Para Yüzme Şampiyonası’nda kadınlar S5 kategorisi 50 metre sırtüstünde altın madalya kazanan Sümeyye Boyacı ile gümüş madalyanın sahibi olan Sevilay Öztürk'ü tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Portekiz’de düzenlenen Dünya Para Yüzme Şampiyonası’nda kadınlar S5 kategorisi 50 metre sırtüstünde dünya şampiyonu olan Sümeyye Boyacı ile gümüş madalya kazanan Sevilay Öztürk'ü yayımladığı mesaj ile kutladı.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: “Portekiz'in Madeira Adası’nda düzenlenen Para Yüzme Dünya Şampiyonası'nda S5 kategorisi 50 metre sırtüstünde 41.58’lik derecesiyle dünya şampiyonu olan Sümeyye Boyacı ile 44.45’lik derecesiyle gümüş madalya kazanan Sevilay Öztürk'ü tebrik ediyorum. Elde ettikleri başarılara yenisini ekleyen Sümeyye ve Sevilay kazandıkları madalyalarla bizleri bir kez daha gururlandırdı. Milli sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum. Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı’mızın dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum.” HABER: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi