Uzun Yıllar Kahramanmraşspor ile 2.Ligde mücadele eden komşu ilimizin takımı Hatayspor 53 yıllık hasrete son vererek adını Süper Lige yazdırdı. Yıllardır Kahramanmaraş spor ile ikinci ligde mücadele eden Hatay spor son üç yılda yaptığı başarılı hamlelerle süper lige çıktı. Hatayspor, TFF 1.Lig'in 33.haftasında Adanaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti ve bitime bir hafta kala Süper Lig'e çıkmaya hak kazandı. 1967 yılında kurulan Hatayspor, 53 yıllık tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele edecek.TFF 1. Lig'in 33. haftasında Hatayspor, deplasmanda Adanaspor'u 2-1 yenerek 53 yıllık tarihinde ilk defa Süper Lig'e yükseldi.

DOSTLUK YILLARA DAYALI

Yıllardan bu yana her iki takımın taraftarları ve şehrin halkı hangi takım galip ayrılsa şehirden her iki takımın taraftarı da aynı sevinci birlikte yaşamış dostluklarını skorda değil, tribünde birleştirmişler, galibiyeti halaylarla, davullarla, zurnalarla kutlamışlardı. Hatayspor’un şampiyonu ile birlike Kahramanmaraş’ta şampiyon olmuş gibi komşu ilin şampiyonluk sevincine ortak oldu.

Hataylı taraftarlar, gecenin geç saatlerine kadar Hatayspor takımının gelişini bekleyerek, coşkulu bir karşılaşama gerçekleştirdi. TFF 1. Lig'de uzun süre lider konumda bulunan Hatayspor, Adanaspor'u 2-1 yenerek ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğu ilan etti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Hatayspor'lu taraftarlar meşaleler yakarak 53 yıl sonra gelen Süper Lig sevincini doyasıya yaşadılar. Tezahüratlarda bulunarak, coşku yaşayan taraftarlar, gönüllerince eğlendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde olmasına rağmen takımlarının Adana'dan dönüşünü bekleyen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Hatayspor'lu futbolcuların, teknik heyetin ve yönetiminin konvoy eşliğinde gelmesi ile birlikte meşaleler yakarak tezahüratta bulundular. Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, şampiyonluk ardından sanki biz şampiyon olmuşuz gibi mutluyuz, dostluğumuz ebedidir” dedi.

“BİZ KARDEŞİZ KARDEŞ KALACAĞIZ”

Yıllardır iki takım arasında iyi bir birlikteliğin olduğunu ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, “Hatayspor taraftarı ile Kahramanmaraş Taraftarı her zaman kardeştir. Bizim aramızda yıllardan gelen bir dostluk bulunmaktadır ve bu dostluğumuz birlik beraberlikle pekiştiriyoruz. Süper Lige çıkmakla bizleri mutlu ettiler. Hatayspor bizim komşu ilimiz kardeş takımımız taraftarları da bizim kardeşimizdir ve kardeşimiz olarak kalacaktır. Bizde ayrım gayrım yok. Biz kardeşiz ve kardeşliğimizi de hiç kimse bozamaz” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ TAKIMLARIMIZI HALKIYLA BİR BÜTÜN HALİNE GETİRMEKTİR”

Şehrin takımlarına tam destek verdiklerini ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik; “Amacımız Birlik Beraberlik içerisinde Takımlarımızı Kahramanmaraş halkıyla bir bütün haline getirmektir. Kahramanmaraşlı sporseverlerle birlik ve beraberlik içerisinde hak ettiği yere getirmek için biz taraftarlar olarak elimizden gelen tüm çabayı çalışma arkadaşlarımızla gösteriyoruz. Birlikten kuvvet Doğar ve bu Kuvveti Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği sağlamıştır ve sağlamaya da devam edecektir. Biz stadyumlarda ve sporun olduğu, konuşulduğu her ortamda varlığımızı hissettireceğiz ki Kahramanmaraş yeni bir oluşum görsün ve o oluşumun farkına varsın” dedi.

VİRÜS FUTBOLU FELÇ ETTİ!

Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, “Bizler spor severler olarak, Taraftarlar olarak Türkiye’nin yaşadığı Korana dolayısı ile verilen ara ile Futbolu özlüyoruz. TFF Alt Ligleri tescil etti. Bizler ise Futbolu özledik, Kahramanmaraşspor’umuzu özledik. Amatör takımlarımızı özledik, bizler maçlar ne zaman başlarsa takımlarımızın yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

“BİZ KARDEŞİZ, BİZİ KİMSE AYIRAMAZ”

Kahramanmaraşspor maraton tribün lideri Soner Deşir, sporda Fair-Play’ın ve dostluğun her şeyden önemli olduğuna vurgu yaptı. Hatayspor’a kardeş takım olduklarını söyleyen Deşir, “Öncelikle Allah’a şükürler olsun ki Hatayspor şampiyonluğa ulaştı. Bizlerde Kahramanmaraşspor taraftarı olarak şampiyon olan takım Hataysporun yanındayız. Onlar bizim kardeşimiz. Taraftarlar olarak sıkı bir bağlılığımız var onlarla. Bu dostluğumuz gelip geçici değil. Biz Kahramanmaraşspor’a bağlı olduğumuz kadar Hatayspor’a da bağlıyız. Kalbimiz onlarla, Dualarımız onlarla. Futbolda dostluk her şeyden önemlidir. Fair-Play çerçevesinde yaşanan bu güzel hadise için Hatayspor taraftarlarına teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇIKAR PEŞİNDE OLMADIK, HER ZAMAN BİRLİK BERABERLİK PEŞİNDE OLDUK”

Taraftarı tek çatı altında toplamaya çalıştıklarını ifade eden Soner Deşir, “Bizim amacımız Kahramanmaraş’taki takımlara sahip çıkmak insanları bir araya getirip kaynaştırmak, spordaki şiddet deniliyor hep bu şiddeti elimizden geldiği şekilde önlemek, Kahramanmaraş’taki takımların hepsine sahip çıkmak adı altında bir aradayız. Kahramanmaraş’ ta artık futbolda ön plana çıkmamız gerekiyor artık. Kahramanmaraş artık bazı şeylerin üstesinden gelsin diyorum ama bu dayanışmayla olur. Sadece Dursun’la, Serkan’la, Soner Deşir’le değil Kahramanmaraş’taki iş adamlarımız ne bilim diğer arkadaşlarımız yedisinden yetmiş yedisine kadar dayanışma olduğu zaman, birlik beraberlik olduğu zaman başarı kendiliğinden oluşuyor” dedi. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi