TFF 2.Lig Kırmızı Grupta 24. Hafta mücadelesinde Kahramanmaraşspor, 12 Şubat stadında GMG Kastamonuspor'a 2-0 mağlup oldu. Karşılaşmayı Ankara bölgesinden Onur Bingöl yönetirken, Ankara bölgesinden Çağlar Mehmet Uludağ ile Cengizhan Öztürk yardımcı hakem olarak görev yaptı. Kahramanmaraşspor'un vuruşu ile başlayan karşılaşmada konuk ekip ilk dakikalarda daha etkili oynayan taraf oldu. Oyunda dengeyi sağlayan Kahramanmaraşspor ilk yarının son bölümlerinde etkili oynamaya başlasada İlk yarı golsüz sona erdi. 8 haftadır yenilgi yüzü görmeyen ve son 11 haftaya şampiyonluk yarışı içindeki takımlardan biri olarak giren GMG Kastamonuspor play-off’a doğru emin adımlarla giderken Kahramanmaraşspor için ise hayal gibi bir durum oldu.

İLK YARI SESSİZLİK VAR

Her iki takımında zaman zaman kalelerde etki yarattığı mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Sol kanattan bindirme yapan Ani atakla yüklenen Eyüpspor sol kanattan bindirdi ve ceza alanında Taşkın ile önemli bir atak gerçekleştirdi. Kaleci ile baş başa kalan Taşkın’ın şutunda kaleci Özkan topu kornere dahil etti. Kornerden ise sonuç çıkmadı. içeri uzun atılan topa Nuri Melih sahip çıkarak ceza alanı içerisinde tehlikeli pozisyona ayak koydu. Kahramanmaraşspor’da Orta sahadan Haluk’un kazandığı topu Haluk Fatih’e açtı. Fatih ise sol kanattan ceza alanı paralelinden içeri ortaladı. Kısa pasına Rıdvan yetişemeyince top defansa çakıldı. Bu pozisyonlar gol getirmezken ilk yarı başladığı gibi sona erdi.

ASLAN 2. YARIYA BASKILI BAŞLADI

Kahramanmaraşspor 2. Yarıya farklı bir oyunla sahada fark yarattı. İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde rakip kalesinde etkili olan Kahramanmaraşspor özellikle duran toplarda rakip ekibi rahatsız etmeyi bildi. Taraftarı karşısında gol arayan Kahramanmaraşspor istediği gole bir türlü ulaşamazken rakip Kastamonuspor FK ise defansta blok yapmasını bildi.

OYUN GİTGİDE SERTLEŞTİ

12 Şubat Stadyumundaki oyunda Kastamonuspor FK oyunda üstünlüğünü artırırken ikinci yarıya bambaşka bir giriş yapan Kahramanmaraşspor zaman zaman etkili ataklarla kaleyi abluka altına almayı başarmıştı. Her iki takımında gol arayışı içerisine girdiği mücadelede oyunda denge bozma adına sert müdahelelerde gerçekleşmeye başladı. İki takım arasında sert müdaheleler hakem tarafında oyunda sarı kartları gerektirirken sakatlığa yönelik faullerde damga vurmaya başladı.

DİREKTE PATLAYAN TOP GOL SAYILDI

Kastamonusporun önemli bir atağında direkte patlayan top gol sayılarak Konuk ekibi sevindirirken Kahramanmaraşspor’u ve taraftarı çıldırttı. Ani atakla yüklenen Kastamonuspor ceza alanında oluşan karambolde Özgür ileri topu kaleye yöneltti. Direkte patlayan top ise gol olarak geçerli kılındı ve gol ile Kahramanmaraşspor taraftarı tribünde olaylar yarattı. Konuk ekip  GMG Kastamonuspor, 59.dakikada Özgür İleri ile tartışmalı bir pozisyonla  1-0 öne geçti. Golden sonra maçın hakemine sert tepki geldi. Yan hakem golü vermedi orta hakem topun çizğiden geçti dedi ve golü verdi.

METİNCAN CİCİ 90’DA İŞİ BİTİRDİ

Konuk ekip GMG Kastamonuspor, 59.dakikada Özgür İleri ile tartışmalı bir pozisyonla  1-0 öne geçmesi ile birlikte 90+3 dakikada yaşanılan serbest vuruşta Kastamonusporlu Golcü oyuncu Metincan Cici golünü kayıt ederek müsabakanın skorunu belirleyen isim oldu. Golden sonra maçın hakemine sert tepki geldi. Her iki takımında puan için saldırdığı 12 Stadyumunda rakibine göre iyi oyun çıkarmasına rağmen kalesinde gördüğü gole dur diyemeyen Kahramanmaraşspor müsabakasında gol yollarında etkili olamadı.

MÜSABAKADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR:

Dk1: Müsabakaya Konuk ekip Kastamonuspor başladı.

Dk4: Sol Kanattan bindirme yapan Kahramanmaraşspor da Fatih topu içeri aktardı. İçerde topla buluşan Muhammed Enes Topu sektirmek istedi top defansa takıldı.

Dk7: Kahramanmaraşspor defansın hatasını değerlendirmek istedi. Recep Topu kazandı ve ceza alanına girmek istedi. Rakibi Alican’ı aşan Recep şutunu çekti ve kale direği dibinden top auta gitti.

Dk14: Kahramanmaraşspor sağ kanattan yüklendi. Hakkı İsmet’in ceza alanına aktardığı topa sahip çıkan Kastamonusporlu Özgür topu kontrol etti ve ani bir atakla ceza alanına kadar gitti. Kaleye gönderdiği topu Kaleci Özkan çelerken İlyas ise tamamlamak istedi. Kaleci Özkan 2. Hamlede topu kontrol altına almayı başardı.

Dk17:Uzun topla Kahramanmaraşsppr defansına gelen Kastamonuspor FK de Faruk topu içeri aktardı. Aktarılan topa dokunan olmayınca top auta gitti.

Dk19: Kahramanmaraşspor Sol kanattan kazandığı Korner atışında Hakkı İsmet’in içeri aktardığı topa Haluk düzleyerek kaleye gönderdi. Top Defansa çarpara taç’a gitti. 

Dk21: Konuk ekip Kastamonuspor FK ekibi serbest vuruş kazandı. Yan alandan Berkay Sefa’nın kullanılan serbest vuruşu defans uzaklaştırmasını bildi.

Dk26: Kastamonuspor FK atağında Hakan’ın sağ kanattan baskı yaptı ve içeri aktardığı topa Ömer’in sahip çıkmak istedi. Gelişine vurduğu şutta topu havaya dikti.

Dk31: Kastamonuspor FK serbest vuruştan Berkay Sefa içeri kullandığı meşin yuvarlağa ceza alanı içerisinde Ömer kafa ile dokundu ve topa Kaleci Özkan Sahip çıktı.

Dk35: Kahramanmaraşspor sol kanattan yüklendi. uzun topla içeri aktarılan topa Haluk sahip çıkmak istedi. İkili mücadele içerisinde iken ofsayt gerekçesi ile oyun durdu.

Dk37: Sağ kanatan oluşan atakta Gökhan topu sola aktardı. Fatih topu önüne aldı. Kastamonusporlu Alican faul yaptı. Serbest vuruşta Fatih topu içeri aktardı. Defans topu kornere çeldi. Kornerden ise cevap çıkmadı.

Dk39: Kastamonuspor FK İlyas ile atağa çıktı sağ kanattan gelişen atakta İlyas topu orta saha sağ kısmından çapraza Özgür’e aktardı. Özgür içeri girdi ve şutunu çekti top üst direkten auta gitti.

Dk41: Kahramanmaraşspor baskılı bir atakla sol kanattan yüklendi ve Fatih’in pozisyonu açması sonucunda Muhammed Enes’in önüne düşen topa yüklenen Gökhan içeri ortaladı top az farkla auta gitti.

Dk43: Kastamonuspor FK ani bir atakla orta sahadan yüklendi ve Ömer’in içeri aktardığı topu Kaleci Özkan yumrukla uzaklaştırmasını bildi.

Dk44: Uzun Topla Kahramanmaraşspor atağa çıktı. Gökhan topu takibi ile ceza alanına doğru yöneldi. Sert şutunda kaleci topu kornere çeldi. Kornerden ise sonuç çıkmadı.

Dk45: Kastamonuspor FK baskılı atakla gole yaklaştı. Alican’ın pozisyonunda top yan ağlarla buluştu.

İKİNCİ YARI:

Dk46: Her iki takımında ikinci yarıya kontrollü başladığı karşılaşmada, takımlar kale önüne gelmekte zorluk yaşadı ve gol pozisyonu üretemedi.

Dk51: Kastamonuspor FK serbest vuruş kazandı. Kendi yarı alanında kullanılan serbest vuruşta ceza alanına gelen topa defans ayak koydu.

Dk56: Kahramanmaraşspor gol arayışlarına girdi. Gökhanla gelişen atakta Gökhan topu Fatihe aktardı. Fatih topu içeri doğru aktardı. Haluk’a aktarılan topu ceza alanına gönderdi.  Fatih ortaladı, dokunan olmayınca top auta gitti.

Dk58: Kahramanmaraşspor’da Haluk ceza alanı dışından sert bir şekilde topu kaleye aktardı Kaleci İsmail yatarak topun filelerle buluşmasına izin vermedi.

Dk59: Ani atakla yüklenen Kastamonuspor ceza alanında oluşan karambolde Özgür ileri golünü kayıt etti. 0-1

Dk64: Kahramanmaraşspor Serbest vuruş kazandı. Gökhan topu Fatih’e aktardı. Fatih topu içeri aktarmak istedi. Beraberlik golü için yüklendi ve Recep kafa vuruşu ile kaleye topu yönlendirdi üstten auta gitti.

Dk66: Kahramanmaraşspor’un üst üste geliştirdiği tehlikeli ataklarda Haluk topu içeri aktardı. Fatih topu önüne aldı. Sert şutunda top auta gitti.

Dk72: Kahramanmaraşsppor’da Rıdvan’ın sağdan yaptığı orta kaleye paraler gitti ceza sahasında kimse topa dokunamadı top auta gitti.

Dk76: Kastamonuspor FK baskılı ataklarla Ömer yüklendi, Hüseyin can topu Özgür’e aktardı. 2. Gol arayışına girdi ama istediği sonucu Kaleci Özkan vermedi.

Dk79: Ani gelişen Kastamonuspor FK atağında Özgür topu Ömer aktardı Ömer ise ceza alanına kadar taşıdı. Defansa çakılan topu Özkan ceza alanı içine çevirdi.

Dk85: Kontra atakla bir anda topla buluşan Kastamonuspor 1966 FK’da Hakan'ın etkisiz vuruşunda top üsten dışarı çıktı.

Dk90Kahramanmaraşspor mutlak gol şansını değerlendiremedi. sol kanattan yaptığı ortayla bir anda ceza alanı içinde topla buluşan Cerem Taha, zor pozisyonda ayağının ucuyla topa dokundu. Top diğerin yanından dışarı çıktı. Bu pozisyon sonrası oyuna 5 dakikalık uzatma dakikası ilave edildi.

90+3: Bu dakikalarda Serbest vuruş kazanan Kastamonuspor Metincan cici ile durumu 0-2 oldu.

90+5: Müsabakada başka gol olmayınca konuk ekip müsabakayı 0-2 üstün tamamladı.

(HABER-FOTO: İLKER YİYEN)

 (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi