Farklı alanlarda birbirinden başarılı 5 özel gereksinimli konuşmacı dinleyenlere ilham oldu.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Nasıl Başardık?” adlı panel farklı alanlarda adından söz ettiren 5 özel gereksinimli katılımcıyla gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Gülnaz Gültekin’in üstlendiği programda, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Milli Paralimpik Yüzücü Beytullah Eroğlu, yazar - radyo programcısı ve eğitimci Gülşah Dilbirliği, tekerlekli sandalye tenis sporcusu Pelin Doğan, işitme engelli matematik öğretmeni Gamze Çakmak ve otizmli piyanist Kubilay Öztürk başarı serüvenlerini paylaştı. İşitme engelliler için işaret diline de çevrilen etkinlikte yapılan ilham verici konuşmalar, dakikalarca alkış aldı.

EROĞLU BAŞARISINI ANLATTI

Bedensel Engelliler Dünya Yüzme Şampiyonu Beytullah Eroğlu, Söyleşi programı kapsamında dünya şampiyonluğuna ulaşmasında katkı sağlayan süreçleri paylaştı.

“Ülkemi daha iyi yerlere taşımak için azimle çalıştım.” diyen Eroğlu, “Avrupa’ya dünyaya İstiklal Marşı’mızı ayakta söyletmek büyük bir gurur. Biz bu gururu bu onuru hak ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Başarının kolla bacakla ilgili bir durum olmadığını ifade eden Eroğlu, “Başarı istemekle alakalı. Bahanelere sığınmadan başarıya ulaşmak için azimle çalışmak gerekir. Ben böyle doğdum, bu şekilde de öleceğim. Neden böyle doğduğumu sorgulamadım. Önemli olan aradaki zamanda neler yaptığımız, neleri başardığımızdır” dedi. Söyleşi programının son bölümünde Milli Yüzücü Beytullah Eroğlu katılımcıların sorularını cevaplandırdı. HABER: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi