Süper Lig maçlarının ilk 3 haftadan sonra stad kapasitesinin yüzde 30’u oranında sosyal mesafeye uyarak ve maske kullanarak oynanacağı açıklanmış ve bu karar tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Korona virüs vakalarındaki belirgin artışla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu Bilim Kurulu’nun da verdiği raporu dikkate alarak yeni bir karar aldı.

 Buna göre, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de ilk yarı oynanacak tüm maçların seyircisiz olacağını duyurdu.

Yani Şehrimizin Tek Profesyonel takımı Kahramanmaraşspor Edeler’den Mahrum kalacak.

12 Adam stadyum etrafında maç izleyecek, yani stadyuma alınmayacak.

Sağlık Her şeyin önünde gelir düşüncesi ile hareket edersek karara saygılıyız.

Bu bağlamda  Federasyondan yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuzun 25.08.2020 tarih ve 46 sayılı toplantısında, Ekim ayından itibaren TFF Sağlık Kurulu'nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla müsabakalara tribün kapasitesinin yüzde 30'u kadar seyirci alınması ve locaların kullanımı serbest bırakılması suretiyle müsabakalara sınırlı sayıda seyirci alınmasına dair karar alınmışsa da; ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan pandeminin seyri ile T.C. Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca'nın 02.09.2020 tarihli basın açıklamasında belirtilen Bilim Kurulu'nun görüşü dikkate alınarak, müsabakaların 2020-2021 futbol sezonunun ilk devresinde seyircisiz olarak oynanmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Bununla birlikte geçtiğimiz hafta hatırlayacağınız gibi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'yla yapılan toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'de liglerin ilk yarısı boyunca maçların seyircisiz oynanması konusunda kurulun öneride bulunduğunu söylemişti.

Düzenlenen basın toplantısında kendisine gelen soruları yanıtlayan Koca, Türkiye'de futbol liglerinin ilk yarısı boyunca maçların seyircisiz oynanması yönünde öneride bulunduklarını belirterek "Futbolla ilgili Bilim Kurulu'nda gündeme geldi. Bu dönemde belli bir döneme kadar veya ilk yarısı için müsabakaların seyircisiz olması şeklinde bir öneri var. Seyircili olmaması, seyircisiz devam edilmesi şeklinde Bilim Kurulu önerisini yaptı. Yaklaşımımız budur" ifadelerini kullanmıştı.

Umarım Korona virüsle mücadelede vaka sayıları hızla azalır ve futbol maçlarımız tekrar eskisi gibi seyircili oynanır. En azından belirli bir taraftar sayısı ile. Ama önce sağlığımız. Tedbiri elden bırakmadan, sosyal mesafeye uyarak ve maske kullanarak yaşantımıza devam etmeliyiz.

2. YARI İÇİN GARANTİ YOK!

Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada 2020-2021 sezonunda gerçekleştirilecek olan tüm futbol müsabakalarında sezonun ilk yarısının seyircisiz oynanacağını duyurdu. İkinci yarı için ise sessiz bekleyiş devam ediyor. Vaka sayıları azalırsa ise ilk yarıda da karar değişebilir…

Türkiye Futbol Federasyonu, 2020-2021 sezonunun ilk yarısı için daha önce alınan yüzde 30 seyirci kararının kaldırıldığını açıkladı. TFF'den yapılan açıklamada yeni sezonun ilk yarısının seyircisiz olarak oynanacağı ifade edildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yönetim Kurulumuzun 25.08.2020 tarih ve 46 sayılı toplantısında, Ekim ayından itibaren TFF Sağlık Kurulu'nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla müsabakalara tribün kapasitesinin yüzde 30'u kadar seyirci alınması ve locaların kullanımı serbest bırakılması suretiyle müsabakalara sınırlı sayıda seyirci alınmasına dair karar alınmışsa da; ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan pandeminin seyri ile T.C. Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca'nın 02.09.2020 tarihli basın açıklamasında belirtilen Bilim Kurulu'nun görüşü dikkate alınarak, müsabakaların 2020-2021 futbol sezonunun ilk devresinde seyircisiz olarak oynanmasına karar verilmiştir.

TARAFTAR FUTBOLU ÖZLEDİ

Türkiye Liglerinde Futbol koronavirüs nedeni ile ara verilip Ligler tescil edilirken Yeni sezonun planlanması ve hazırlıkları başlaması ile Taraftar heyecana kapılmıştı. Taraftar futbol seyretmeyi özledi. Süper Lig başta olmak üzere alt ligler ne zaman başlayacağını taraftar merak ediyordu. Şehrimizin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor’u baz aldığımızı düşünürsek 2019-2020 Sezonunda Ligin 29. Hafta karşılaşmasında lider Bandırmaspor ile 22 Mart Pazar günü saat 13:30'da karşılaşacaktı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoglu ve Futbol, Basketbol, Voleybol Federasyonlarının Başkanları ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ile yapılan toplantıda alınan karar neticesinde tüm karşılaşmalar korona virüse karşı alınan tedbirler nedeniyle ertelemesi ile taraftar uzun bir süre futboldan uzak kaldı. 2019-2020 sezonunda takımından   uzun bir süre ayrı olan Kahramanmaraşspor taraftarı, korona virüsün gidişine göre uzun bir bekleyiş devam edecek gibi. 2020-2021 Futbol sezonunda Beyaz Grupta mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor sezon planlamasını sürdürürken ilk haftayı Bay çekti.

İLK HAFTAYI BAY GEÇECEĞİZ!

TFF 2. Lig 19 Eylül 2020 tarihinde başlarken, 8 Mayıs 2021 tarihinde sona erecek. Ligde 5, 10, 15, 24, 29 ve 34. hafta maçları hafta içi oynanacak. Kahramanmaraşspor, 19 takımlı olan TFF 2.Lig Beyaz grupta 1.Hafta maç oynamadan (Bay) olarak geçecek. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor ligin 2. haftasında 24 Erzincanspor, deplasmanında karşılaşacak. İlk iç saha maçında ise 3.hafta Hekimoğlu Trabzon'u konuk edecek.

TFF 2. LİG VE TFF 3. LİG'DEKİ TAKIMLARIMIZIN GELİRLERİ ARTACAK

TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig fikstür çekimi töreninde yaptığı konuşmada, iki ligin de marka değerinin artması için büyük çaba gösterdiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Başkanımız Sayın Nihat Özdemir, Genel Kurul konuşmasında, bizlerin ve 2. ve 3. Lig takımlarımızın hayali olan projeyi açıkladı. Son dönemde futbola önemli yatırımlar yapan misli.com ile TFF 2. Lig ve 3. Lig'in hem isim hem yayın hakları için çok önemli bir anlaşma yaptık. Bu iş birliğinin gerçekleşmesi için uzun zamandır görüşmelerimizi sürdürüyorduk. Yeni sezonla birlikte kulüplerimizin gelirleri artacak. Özellikle maçların yayınlanması sayesinde, 2. Lig ve 3. Lig'in çok sayıda futbolseverlere ulaşması sağlanacak. Alt liglerin marka değerini artırmak için çalışmalarımız devam edecek. Pandemi süreci hepimiz için zor geçiyor. Federasyon olarak en büyük isteğimiz, buna rağmen futbol maçlarımızın seyircili olarak oynatmak. 1 Ekim itibariyle, sınırlı da olsa tribünlerimizde taraftarlarımız olacak. Alt liglerimizde oyuncu yetişmesini çok önemsiyoruz. Bunun için gençlere yatırım yapmanızı tavsiye ediyoruz. Centilmence bir yarış ve sezon temenni ediyorum. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" diyerek takımlara umut dağıttı.

LİG EYLÜL’DE BAŞLIYOR

TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2020-2021 sezonunun başlangıç tarihleri belirlendi. Buna göre; yeni sezon TFF 1. Lig'de 11 Eylül 2020'de, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de ise 19-20 Eylül 2020 tarihlerinde başlayacak. Süper Lig'de daha önce 2020-2021 sezonunun 11 Eylül'de başlayacağı kamuoyuna duyurulmuştu. Tüm liglerin sezon planlamaları ise daha sonra ilan edilecek. 39 takımın mücadele edeceği Kırmızı ve Beyaz grupta, 2020-2021 Futbol Sezonu zor şartlar altında gerçekleştirilecek. Temsilcimiz lig başlamadan önce ilk kampını Kahramanmaraş’ta daha sonra ise kamp merkezi belirleyerek sezona hazırlanacak. Hazırlık maçları kapsamında Kahramamaraşspor bir yerel Ligdeki temsilcilerimizden BAL ekibi ie hazırlık maçı yapıp ardından Konya ilinde önemli bir hazırlık maçına çıkacak.

BEYAZ GRUP ATEŞ PAHASI!

Geçtiğimiz sezon Kırmızı grupta mücadele eden Kahramanamarşspor yeni sezonda 2. Lig Beyaz gurupta mücadele edecek. 2. ligde mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor’u yeni sezonda yine güçlü rakipler bekliyor. Bu sezon Kahramanmaraşspor, 2 İstanbul takımı ile karşı karşıya gelirken, 2 Ankara takımı ile, 5 ege takımı ile karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un gurubunda, İstanbul takımlarından Sancaktepe ve Sarıyer bulunurken Ankara Demir ve Hacettepespor Ankara illerini temsil edecek.  Sezon içerisinde 2 kez İstanbul’a gidecek olan Kahramanmaraşspor, Ankara’ya 2 kez karşı karşıya gelecek. Beyaz gurupta yer alan Kahramanmaraşspor, 2020-2021 futbol sezonunda zorlu maçlarla birlikte güçlü ekipleri ile karşılaşacak.

İŞTE RAKİPLERİMİZ

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor 2020-2021 Sezonu Beyaz Grup'ta mücadele edecek. Rakiplerimiz; Afjet Afyonspor, Amed Sportif Faaliyetler, Anagod 24 Ercincanspor, Ankara Demirspor, Çorum FK, Ergene Velimeşespor, Gümüşhanespor, Hacettepespor, Hekimoğlu Trabzonspor, İnegölspor, Kocaelispor, Manisa Futbol Kulübü, Niğde Anadolu Futbol Kulübü, Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş,  Şanlıurfaspor, Uşakspor A.Ş,  Zonguldak Kömürspor İle karşı karşıya geleceğiz.

HERKESİ YENEN BİR KAHRAMANMARAŞSPOR OLACAK!

2020-2021 sezonu öncesi, hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren Kahramanmaraşspor’da Teknik Patron Sinan Yücer, takım hakkında açıklamalarda bulundu.

TFF 2.lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan şehrimizin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor, 2020-2021 sezonu öncesi, hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor.

Kahramanmaraşspor, 2020-2021 sezonu öncesi, kendi tesislerinde Teknik Direktör Sinan Yücer, takımın gidişatı hakkında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraşspor ile anlaşma yapan ve yeni teknik direktör olarak göreve başlayan Sinan Yüce yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Biz teknik kadro olarak Kahramanmaraşspor’da çalışmaktan çok mutluyuz. Oyuncularımızdan bugün kadar ki çalışmalarından dolayı çok memnunuz. Hepinize burada herkesin önünde teşekkür ediyorum. Sonuna kadar da böyle çalışmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde en güzel başarıları hep beraber inşallah elde edeceğiz. Herkesi Yenen Kahramanmaraşspor Olacak Sahada kazanma arzusu olan. Koşan, mücadele eden, cesur oynayan her yerde herkesi yenmeye çalışan bir takım olacağız. Bunun için Kahramanmaraş halkının bizi desteklemesini istiyoruz. İnşallah bu sezon lig, hepimiz için en hayırlı bir şekilde başlamasıyla iyi bir şekilde devam eder. Sonunda da hep beraber mutlu ve başarılı bir sezon geçiririz” şeklinde konuştu.

ASLAN GÖZÜNÜ TRANSFERE ÇEVİRDİ

2. Lig de mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor, yeni sezon da işini sağlamlaştırmak ve hedefe yol almak için gözünü dış transfere dikti. Yeni sezon hazırlıklarına transfer çalışmaları ile başlayan Kahramanmaraşspor, Taraftarının merakla Beklediği Dış Transferde hareketlilik baladı. 4 isimle ön sözleşme imzalayan Kahramanmaraşspor yeni sezon hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. TFF Beyaz Grupta mücadele edecek olan Temsilcimiz Kahramanmaraşspor iç transferin yanı sıra Dış Transfere de önem vermeye başladı. İlk Transferini Emin Altunay ile gerçekleştiren Akdeniz Aslan’ı eski forvet oyuncusu Yakup Ramazan Zorlu, Erdi Bakırcı, Burak Göksel gibi önemli simleri kadrosuna katarken yeni transferi Kaleci oldu. Kaleye takviye yapan Kahramanmaraşspor ilerleyen günlerde transferlerini kamuoyuna duyuracak. Geçtiğimiz sezonki kadrosundan birçok futbolcuyla yollarını ayıran ve 2020-2021 futbol sezonuna yeni bir kadro ile başlayan Kırmızı-beyazlılar, yeni sezona yeni kadro ile giriş yapmak istiyor.

Editör: Haber Merkezi