TFF, profesyonel ligler ve BAL için başlangıç tarihini açıkladı ama spor kamuoyundan halen şiddetle tartışılan birçok konu var. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Profesyonel Ligler ve Bölgesel Amatör Liglerin 13-14 Haziran’da başlayacağını duyurmasının ardından yeni tartışmalar gündeme geldi. Özellikle ve alt ligler ve BAL’da birçok takım bu karar tepki gösterirken maçların hangi şartlarda nasıl oynanacağı ise şimdilik muamma.TFF’nin kararının ardından en çok tartışma yaratan konulardan biride, liglerin başlamasının ardından bir yada daha fazla futbolcuda covid-19 tespit edilmesi durumunda nasıl bir yol izleneceği. Zira şuanda aile bireylerinden birinde çıkması halinde diğer aile üyeleri için karantina süreci uygulanıyor. Bir takımda maçlar başladıktan sonra vaka tespit edilmesi durumunda diğer oyuncuların durumu ne olacak?Futbolun en büyük paydaşı olan taraftarların liglerin kalan bölümünü tribünlerden izleme imkanı yok denecek kadar az. Bilim Kurulu üyeleri bu konudaki görüşlerini her ne kadar dile getirseler de birçok senaryoya göre liglerin başlamasından birkaç hafta sonra kontrollü olarak taraftarlarında statlarda yerini alabileceği konuşuluyor. Tabi buda bir o kadar daha ekstra önlem demek.

Play-Off’lardan Bal’a Çıkmak İsteyen Adayların Hevesi Kırıldı

Corona virüs insan yaşamında birçok dengeyi adeta altüst etti. İnsanlar evlerine kapandı, çoğu ev ofise dönüştürüldü. Peki bu ilginç dönemde evde kendimizi geliştirmek, daha keyifli zaman geçirmek için neler yapmalıyız? Türkiye’de hayat normalleşmeye doğru giderken futbol topu da sahalara dönüyor.Ülke genelindeki gibi Kahramanmaraş Yerel Amatör Küme de de Kimler şampiyonluğa ulaşacağı merak konusu olurken BAL Adayları heyecanını yitirmedi. Yerel Liglerimizde ise Erken Finalin yanı sıra BAL adayının netliği kafa karıştırıyor. Kahramanmaraş’ı Bal’da Temsil eden Elbistanspor Ligde rahat bir konum sergiledi. 9 Sırada yer alan temsilcimiz Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak değerlendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde görülmesi nedeniyle ertelemeye giderken Temsilcimiz Elbistanspor 30 puanla 9. Sırada yer alıyor. 22 Maçta 9 galibiyet, 3 berberlik 10 mağlubiyet alırken kalesinde 40 gol gördü, rakip ağlara ise meşin yuvarlağı 34 defa ağlara gönderdi. BAL’a çıkacak diğer ekip ise Kahramanmaraş il şampiyonu olacak. Şampiyonluk için çaba sarf eden Adaylardan Andırın Yeşildağspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye ve Gençlikspor, Hartlap Köyü Ali Doğan Spor Kulübü teknik patronları önemli değerlendirmelerde bulundular.

HEYECANLI BİR ŞEKİLDE GİDİYORDU!

Kahramanmaraş 1.Amatör de Play-Off kuraları çekilmesi ile birlikte Bal Ligine Yükselme Mücadelesi Verecek Olan 6 takımda heyecanlı bekleyiş içerisinde… Kahramanmaraş 1.Amatör kümede Bölgesel Amatör lige yükselecek takımın belirleneceği 1.Amatör küme play-off grubuna, A ve B grubunda ilk üç sırada yer alan Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve spor, Uludazspor, Hartlap Köyü Ali Doğanspor ve Afşin Belediyespor Bölgesel Amatör Lige yükselmek için mücadele etmekteler. Tek devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonunda en fazla puana sahip olan takım 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de Elbistanspor ile Kahramanmaraş'ı temsil edecek. Bayram Kazıcı 1.Amatör küme play-off karşılaşmaları 7 ve 8 mart tarihinde Batıpark Spor Kompleksinde oynanması ile heyecan başlamıştı. A Grubunda Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un önemli destekler verdiği ve Bu sezon Nejdet Bolat'ın teknik patronluğunu yaptığı Türkoğlu Belediyespor, 16 maçta, 16 galibiyet alarak Namağlup ligi tamamlarken B Grubu Lideri 2018-2019 Sezonu İl Şampiyonu Andırın Yeşildağspor 18 maçta 16 galibiyet alarak namağlup lige damga vuran takımlar oldu.

HEDEFLERİ BAL!

Başta dünyada devam eden ülkemizde de sıkı tedbirlerin alınmaya başladığı virüsle ilgili alınan tedbirlerden 1.Amatör Play-off Ligi de nasibini almış olması ile Kahramanmaraş’ta Şampiyonluk için kolları sıvayan A ve B grubunda ilk üç sırada yer alan Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve spor, Uludazspor, Hartlap Köyü Ali Doğanspor ve Afşin Belediyespor Bölgesel Amatör Lige yükselmek için mücadele ediyorlar. Tek devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonunda en fazla puana sahip olan takım 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de Elbistanspor ile Kahramanmaraş'ı temsil edecek olurken Şampiyonluk yarışının büyük bir heyecana sahne olduğu 1. Amatör Play-off’larda sezonun nasıl tamamlanacağı merak konusu…

HEYECAN YOK OLMAK ÜZERE!

Türkiye’de hayat normalleşmeye doğru giderken futbol topu da sahalara dönüyor. Dünyayı etkisine altına alan koronavirüs hayatı olumsuzlaştırmış duruma çevrilirken evde hayat var projesi sonrası ihtiyaç duyulacak olan konulardan biri olan Spor alanlarının durumları ne durumda ve akıbeti ne olacak. Şuanda Akıbeti hakkında bir çalışma olmayan ve atıl bir şekilde bekleyen 12 Şubat stadyumu başta olmak üzere spor alanlarını dezenfekte edip hazır kıta duruma getirilmeli. TFF Başkanı Nihat Özdemir dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü, liglerin yeniden başlaması için geri sayıma geçildi. Alışveriş merkezleri, restoran ve berberlerden sonra futbol da normale dönmeye hazırlanıyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve BAL Ligi kategorilerinin oynanmasına yönelik plan projenin olduğunu ifade ederken Amatörün esamesini bile saymadı. TASKK Başkanı Ali Düşmez’i TFF Başkan Vekili olarak görevlendirirken TASKK Başkanı Ali Düşmez ise Amatör’lere yönelik herhangi bir yaptırım yapmayınca Amatörün sahipsizliği ortaya çıkmış oldu. Gerek TFF’de Gerek ASKF’lerde Her Başkan Vekili böyle etkisiz elemansa düşünün Futbolun kaderi nereye varacak. Yerel Ligler için girişim başlamazken Kahramanmaraş BAL Adayları heyecanını yitirmeyerek planlarını yapmaya devam ediyor.

‘PLANLARIMIZI ALT-ÜST ETTİ!’

BAL’a çıkmak için 2 sezondur iyi bir kadro yapan ve geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Andırın Yeşildağspor'un teknik direktörü Mehmet Kürtül, Korona virüssalgını nedeniyle ertelenen maçların ardından değerlendirmelerde bulundu.Andırın Yeşildağspor teknik direktörü Mehmet Kürtül; “Sevgili futbol severler biliyorsunuz ki ülkemiz ve bütün dünya ülkelerinin içinde bulunduğu kovid-19 salgınının her alanda olduğu gibi futbola da çok büyük darbe vurduğunu görüyoruz. Umuyoruz ki bu süreç fazla uzun sürmez ve en kısa zamanda tekrar eski günlere döneriz. Tabii bu sıkıntılı süreç Andırın Yeşildağspor’umuzun da bütün planlarını alt üst etmiş oldu. Çünkü bizim durumumuz Kahramanmaraş’taki takımlardan biraz daha farklı, bizim futbolcularımızın çoğu Andırın dışından gelip burada kulüp evinde kaldıkları için futbolcularımızı evlerine göndermek zorunda kaldık ve ne zaman bu sürecin bitip tekrar futbola dönebileceğimizi bilmediğimiz için oyuncularımızı da ne zaman toplarız onu da bilemiyoruz. Ama bizim düşüncemiz şu an için futboldan daha çok insanların sağlığı olduğundan ve maalesef Amatörde şartların (soyunma odası gibi) çok kötü olmasından dolayı bu şartlarda futbolun oynanabileceğini düşünmüyoruz. İnşallah bu virüs illetinden biran önce kurtuluruz ve tekrar eski güzel günlere döneriz” dedi.

‘BU ŞARTLARDA FUTBOL BU YIL İÇİN BİTMİŞTİR’

BAL adaylarından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor'un teknik direktörü Ali Gitmiş, Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen maçların ardından değerlendirmelerde bulundu.Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor teknik direktörü Ali Gitmiş; “Bu süreçte futbol oynamanın mümkün olmadığını düşünenlerdenim mesela Futbol Federasyonu açıklamasında 2. Lig 3.Lig ve Bal Liglerine 18 Temmuzda başlayacağını duyurdu bu açıklamayı yapanlar, çok merak ediyorum, acaba hayatlarında Temmuz ve ağustos aylarında o sıcakta suni çim sahada futbol oynadımı?  Korona’yı geçtim o sıcaklarda oynayan insanların   ayakların altlarında çıkacak olan baloncuklar ne olacak belki 1 ay kramponu bırak ayakkabı bile giyemeyecekler. Futbol temaslı bir oyun olduğu için ne kadar önlem alsanız da başa çıkamazsınız mesela yolda maskesiz bir kişi görsek kaldırım değiştiriyoruz. Diyelimki sol bek oyuncusu maskesiz olan rakip sağ ön oyuncusunu görünce kanat mi değiştirecek?,Tabiki mücadeleye girecek o yüzden  işler çok vahim. Bence bu şartlarda futbol bu yıl için bitmiştir. Milletimiz bu musibetibir an önce alınan önlemler neticesindetamamlanır ve biter gider İnşallah.  Bizlerde eski özlenen günlerimize döneriz” dedi.

‘TEHLİKE TAM ANLAMIYLA GEÇMEDEN LİGLER BAŞLATILMASIN’

BAL Adaylarından Hartlap Köyü Ali Doğanspor teknik direktörü Hasan Çiftçi, Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen maçların ardından önemli değerlendirmelerde bulundu.

Heyecanının kayıp eden takımlardan Hartlap Köyü Ali Doğanspor teknik direktörü Hasan Çiftçi;“2019-2020 futbol sezonu Hartlap Köyü Ali Doğanspor için çok güzel başlamıştı. Sezon başında hedefimiz olan Play-Off’a kalma hedefimize ulaşmıştık ve Play-Off’larda da 2’de 2 yaparak averajla ikinci sıradaydık. Ama hiç beklemediğimiz bir anda tüm Dünya Coronavirüs saldırısıyla karşı karşıya kaldıve çok doğru bir kararla ligler ertelendi. Bugün itibariyle hala salgın tehlikesinin geçmemesinden dolayı ligler oynanamamaktadır. Hartlap Köyü Ali Doğanspor ailesi olarak önce sağlık diyerek salgın tehlikesinin tam anlamıyla geçmeden liglerin başlatılmamasını istiyoruz. Liglerin nasıl sonuçlanacağı yetkili kurumlar en adil şekilde belirleyeceklerdir düşüncesindeyiz. Yeni sezonda salgını atlatmış sağlıklı bir şekilde görüşmek dileğiyle” ifadelerini kullandı.

ALT KATEGORİLERDE ERKEN SEZON FİNALİ YAŞANDI!

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada liglerin ne kadar gecikme olursa olsun 2019-2020 sezonu tamamlanacak.Bilim Kurulu'nun tavsiye raporları, Gençlik ve Spor Bakanlığının koordinasyonuyla UEFA'nın da görüşleri doğrultusunda Mayıs ayının ilk haftasında TFF Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirilecek. Bu durumda takımların hazırlık süreci de göz önünde bulundurulduğunda ligler en erken Haziran ayı başında başlayacak. Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Ligde, Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig, 1. ve 2. Amatör Ligler ile U19 kategorisi 1. ve 2. liglerin müsabakaların en erken Haziran ayı başında başlaması planlanmakta.

ALT KATEGORİLERDE LİGLER OYNANMAYACAK

2019-2020 sezonunda yeni tip Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ilk alınan kararda alt kategorilerdeki müsabakaları sonlandırdı. TFF Yönetim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yeni tip Koronavirüs tedbirleri ile ilgili yaptığı toplantıda 2019-2020 sezonunda U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11 kategorilerinde altyapı liglerinin tamamında yerel müsabakalar oynanmayacak.Ayrıca U19, U17, U16, U15 ve U14 kategorilerinde Türkiye Şampiyonaları bu sezon yapılmayacaktır. Deplasmanlı olarakoynanacak olan U14 ve U13 Altyapı Gelişim ligleri bu sezon oynanmayacak. TFF, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak değerlendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde görülmesi nedeniyle, Gelişim Liglerini, Türkiye Grup Şampiyonalarını (U19,U17,U16,U15,U14) iptal etti. Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Gelişim Ligleri'nin bir sonraki karara kadar durdurulduğunu açıkladı.

Editör: Haber Merkezi