Güreş sporunda ulusal ve uluslararası alanda Türk bayrağını başarıyla dalgalandıran birçok ismin yetiştiği Kahramanmaraş, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 2 Şubat’ta 40 ülke ve 15 Özerk Cumhuriyet’ten 300’den fazla sporcunun katılacağı Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Dünya şampiyonası için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Güreşe özel bir önem veren Türk milleti, bütün sporlardan üstün tutmasının yanı sıra hayatlarına da yön verecek güçlü bir mana yüklemişlerdir. Öyle ki Eski Türkler, aralarında harp etmemek ve çıkan anlaşmazlıkları çözüme kavuşturmak adına karşılıklı çıkardıkları iki pehlivanın kıyasıya güreşinin sonucun yenen pehlivanın tarafını galip, yenilen pehlivanın tarafını da mağlup saydığı tarihte yerini almıştır. Binlerce yıllık geçmişi olan güreş, Türkiye’nin de en önemli spor dallarından bir tanesi konumunda bulunuyor.

“KAHRAMANMARAŞ GÜREŞİN  BEŞİĞİ”

Güreş sporunda ulusal ve uluslararası alanda Türk bayrağını başarıyla dalgalandıran birçok ismin yetiştiği Kahramanmaraş, özellikle şalvar güreşinde dikkatleri üzerine çekiyor. Kahramanmaraş’la özdeşleşen şalvar güreşi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun da destekleriyle Kahramanmaraş’ın Bertiz, Baydemirli ve çevresinde yaşatılmaya devam ediyor. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de yetiştirdiği pehlivanlarının başarısıyla Kahramanmaraş’ın adını dünyaya duyuruyor. Kahramanmaraş, güreş sporunda önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 40 ülke ve 15 Özerk Cumhuriyet’ten 300’den fazla sporcu, Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası kapsamında Kahramanmaraş’ta er meydanına çıkacak.

“HEYECANLA BEKLENEN BİR ŞAMPİYONA HAZIRIZ”

Kahramanmaraş’ın büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağını anlatan Kabakçı, Kahramanmaraş’ın güreş şehri olduğunu belirterek, “Uzun yıllardır bizler uluslararası bazda çeşitli organizasyonları il genelinde yapıyorduk. Güreşte bunlardan birisiydi. Özellikle de geleneksel sporun içerisinde yer alan, bizim de öz değerlerimizden biri olan kısa şalvar güreşi, artık Dünya Kısa Şalvar Güreş Şampiyonası adı altında Cumhurbaşkanlığı’mızın himayesinde gerçekleştirilen 100’üncü kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde yapılacak. Bu gerçekten büyük bir organizasyon, en önemlisi de büyük bir katılımın gerçekleşmesi. Yaklaşık 40’a yakın ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası. En önemlisi de güreş şehri olan Kahramanmaraş’ımızda heyecanla beklenen bir şampiyona. Kısa şalvarda bizim yüzyıllarca geleneğimiz olan, bu bölgede yapılan son çalışmalarla dünya çapında tanınırlığı artan bu tür organizasyonlarla da birçok ülke tarafından sevilerek yapılan bir branş oldu. Cumhur Başkanlığımızın sahiplenmesi ile Heyecanla beklenen Şalvar Güreşi Dünya şampiyonasına ilgi her geçen gün artıyor ” dedi. (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)


 

Editör: Haber Merkezi