Son Zamanlarda Pandemi dolayısı ile ertelenene Play-off müsabakalarının yarıda kalması ve TFF tarafından verilen karar doğrultusunda hakkının yenildiğini iddia eden Hartlap Köyü Ali Doğanspor’da Teknik Patron ve Futbol Şube sorumlusunun istifa ettiği bildirildi. 

BAL için play-off mücadelesine çıkan Hartlap ekibin de kendi deyimlerince “Futbolda ki adaletsizliğe istifa serzenişi” adı altında Takımı şampiyonluğa taşımaya çalışan teknik patron Hasan Çiftçi ve yönetici Şevket Doğru görevini bıraktığını açıkladılar.

TRABZON’UN İSTİRAZLARI KENDİLERİNİ ÜMİTLENDİRMİŞTİ!

Futbolu ile ünlü bir şehir olan Nüfus bakımından ise Kahramanmaraş’ın yarısı kadar olan Trabzon Futbolcu fabrikasının bacasını tüttürmeye devam ederken Kahramanmaraş’ta Play-offlar hiçe sayılmasına yönelik itiraz ederek hak arayışına giren Hartlap Köyü Ali Doğanspor’da istifalar peş peşe geldi. Kahramanmaraş’ta 1 kontenjan artırıması ile 3 ilçe takımı BAL’da Kahramanmaraş2ı temsil edecek olurken Trabzon ili ise 4 kontenjan birden yükseltmiş oldu. Trabzon ASKF ise bir ilke imza atarak 4 takımlı Kontenjanını 8 takımlı olarak yükseltti. Kahramanmaraş’ta ise 3 takım BAL’da oynayacak. Koronavirüs sonrası tescil edilen amatör ligler için TFF kararları yayınlamış ve play-off maçlarının yarıdan azı oynanmışsa gruplardaki 1. Sırada olan takımların Bölgesel Amatör Lig(BAL)’e yükselmesine karar verildiğini açıklamıştı. Ancak bu durum Trabzon’da uygulanmamış, sadece 3 maç oynanan Play-Off grubunun 1. Erdoğduspor ile Sebat Gençlikspor BAL’a yükseltilmişti. Yapılan uygulamaya Trabzon 1. Amatör Lig lideri Bahçecikspor ile 2.’si Çarşıbaşıspor itiraz etmişti. Gündeme taşıdığı gelişmeler sonrası durumu yeniden değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu kararını açıkladı ve Bahçecikspor ile Çarşıbaşıspor’u BAL’a davet etti. Böylelikle Trabzon’dan Bölgesel Amatör Lig’e Erdoğduspor, Sebat Gençlik, Çarşıbaşıspor ve Bahçecikspor yükselmiş olmuştu. Bu duyuru ile birlikte Kahramanmaraş ekibi Hartlap Köyü Alidoğan spor ise itirazlarını TFF Amatör İşlere gönderdi. Bilindiği gibi Kahramanmaraş’ta ise Elbistan Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Türkoğlu Belediyespor Bal’da mücadele edecek.

DÜŞMEZ 280 TAKIM OLARAK İŞARET ETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Başkanvekili Ali Düşmez; 2020-21 sezonunda BAL’da 153 olan takım sayısının yaklaşık 280 civarında olacağını, sezon sonunda ise ligden düşecek takımların sayılarının arttırılarak 2021-22 sezonunda tekrar eski haline dönüştürüleceğini ifade etti. Ali Düşmez 2020-21 sezonunda Bölgesel ve Yerel Amatör Amatör liglerin oynanacakmış gibi planlandığını hazırlıkların yapılacağını ancak Ekim ayında Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun o günkü duruma göre öngöreceği tavsiye kararları çerçevesinde uygulanacağını vurguladı. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi