Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen, "Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı"ndan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu başkanlığında ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ve diğer Federasyon Başkanlarının katılımıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin sportif tedbirlerin değerlendirildiği toplantı Ankara'da gerçekleştirildi ve maçlara ara verildi.

AMATÖR’E ERKEN SEZON FİNALİ!

TFF, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak değerlendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde görülmesi nedeniyle, Gelişim Liglerini, Türkiye Grup Şampiyonalarını (U19,U17,U16,U15,U14) iptal etti. Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Gelişim Ligleri'nin bir sonraki karara kadar durdurulduğunu açıkladı. Yerel Amatör’de ise 1. Amatör, 2. Amatör ve U19 Liginin dışında U17,U16,U15,U14 liglerini askıya alan TFF, maçların ne zaman oynanacağı konusunda yeni bir bilgilendirme yapacak. Türkiye şampiyonasının kaldırılması ile Amatör Erken Finale ulaştı. TFF'den yapılan açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak değerlendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde görülmesi nedeniyle, Altyapı takımlarının mücadele ettiği Spor Toto Gelişim Ligleri (U19,U17,U16,U15,U14)müsabakalarının ertelendi" denildi.

AMATÖRDE DE MAÇ YOK!

2. Amatör ve 1. Amatör play-off’ların yaşandığı Kahramanmaraş’ta Liglere ara verilirken tüm ülke genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da maçlar süresiz olarak ertelendi. TFF Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez'ın yaptığı açıklamada''Bilindiği gibi Türkiye Futbol Federasyonu 13 Mart 2020 tarihli genelgesi ile Korona Virüsüne karşı tedbir amaçlı Bölgesel Amatör Lig ve Yerel Liglerde Büyükler Kategorisinde oynanan Süper Amatör, 1.Amatör, 2.Amatör müsabakaları ile U19 Kategorisi 1. ve 2. Amatör kümeleri hariç diğer tüm kategorilerdeki müsabakaların ve Türkiye Şampiyonalarının 2019-2020 sezonunda sonlandırdığını duyurmuştu. TFF İcra Kurulu Üyesi ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez amatör liglerimizin durumu ile ilgili TFF İcra Kuruluna kapsamlı bir rapor sunmuş ve  19 Mart 2020 tarihinde Perşembe günü (bugün) an itibariyle Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU başkanlığında yapılan toplantıda alınan kararlar doğrultusunda halen oynanmaya devam eden Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig, 1. ve 2. Amatör Ligler ile U19 kategorisi 1. ve 2. liglerin müsabakaları ileri bir tarihe ertelenmiştir. Temennimiz; ülkemizin bir an önce bu salgından fazla etkilenmeden çıkması, sağlık ve huzur ortamının tesis edilmesidir. Unutulmamalıdır ki şampiyonluklar bir sporcumuzun, bir vatandaşımızın canından daha değerli değildir. Daha sağlıklı oynanacak futbol müsabakalarında buluşmak üzere esenlikler dileriz''.

BAL’DA ERTELEMEDE!

Bakan Kasapoğlunun aldığı kara doğrultusunda ilimizi Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Elbistanspor, Bölgesel Amatör Lig 2.grubun 23.haftasında şampiyonluk hesapları yapan Adıyaman 1954 Spor'u 22 Mart pazar günü saat 15:00'de  karşılaşacaktı. Karşılaşma korona virüse karşı alınan tedbirler nedeniyle ertelendi. Elbistan İlçe stadında stadında oynanacak olan karşılaşmayı Kırıkkale bölgesinden Dursun Can yönetecekti. Ankara Bölgesinden Volkan Altuntaş ile Berkay Otuzbiroğlu ise yardımcı hakem olarak görev yapacaktı. Elbistanspor, 2. Grupta 30 puanla 9.sırada yer alırken, Adıyaman 1954 Spor ise 52 puanla 2.sırada yer alıyor.

ASLAN’IN BANDIRMA MAÇI ERTELENDİ

TFF 2.lig Kırmızı Gruptaki temsilcimiz Kahramanmaraşspor 29. Hafta karşılaşmasında lider Bandırmaspor ile 22 Mart pazar günü saat 13:30'da karşılaşacaktı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoglu ve Futbol, Basketbol, Voleybol Federasyonlarının Başkanları ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ile yapılan toplantıda alınan karar neticesinde karşılaşma korona virüse karşı alınan tedbirler nedeniyle ertelendi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının sonunda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoglu'' Korona Viris nedeniyle Ülkemizdeki tüm Ligleri ertendik'' dedi. Toplantıda açıklama yapan TFF Başkanı Nihat Özdemir'' Yapılacak toplantılar sonunda liglerin nasıl planlanacağı hakkında açıklama yapacağız'' dedi. Bandırma 17 Eylül stadında oynanacak olan karşılaşmayı Konya bölgesinden Mustafa Aydın yönetti. Antalya Bölgesinden Serdar Soydan ile Arif Dilmeç ise yardımcı hakem olarak görev yapacaktı Kırmızı Grupta Kahramanmaraşspor 41 puanla 10.sırada yer alırken, lider Bandırmaspor'un ise 60 puanı bulunuyor.

KASAPOĞLU, FUTBOL, BASKETBOL, VOLEYBOL TÜM LİGLERİ SÜRESİZ ERTELEDİ

Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Futbol, Basketbol, Voleybol tüm liglerin süresiz olarak ertelendiğini açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile federasyon başkanlarının bir araya geldiği toplantının ardından karar verildi ve Türkiye’de liglerin ertelenmesine karar verildi. Yurtlarımızın doluluğu yüzde 24’e kadar düşmüş durumda. Yüzde 76’lık yatak kapasitemiz şu anda boş. Yurtlarımızı hem gözlem yeri hem karantina bölgesi olarak kullanıyor. Toplam 14 ilimizde dezenfekte işlemleri gerçekleştirdikten sonra kullanıma açtık. Virüsün en çok etkilediği alanlardan biri spor. Salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar ertelenmiş durumda. UEFA’da da EURO 2020’nin 1 yıl ertelenmesi kararı alındı. Federasyon başkanlarıyla detaylı bir değerlendirme imkanı bulduk. Bizim amacımız Türk gençlerinin yarınlarını planlamak. Son 18 yılda sporda, Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla geldiğimiz seviye ortada. Bu toplantı bizler için önemliydi. Futbol voleybol, Basketbol federasyonları başkanları ve Kulüpler Birliği başkanımızla kapsamlı bir toplantı yaptık. Geçtiğimiz hafta tüm müsabakaların seyircisiz oynanması kararını almıştık. Bu da geçtiğimiz hafta uygulandı. UEFA, Euroleague, NBA, Premier League, Bundesliga gibi ülkelerin tatil kararında geç kaldıklarını gördük.

LİGLER İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Profesyonel Lig ve Amatör Futbol Liglerde müsabakaları seyircisiz oynama kararının ardından bu kez de maçların ertelenmesi gündemine cevap TFF Başkanı Özdemir’den gelmişti. Başkan Özdemir, “Liglerin Ertelenmesi Söz Konusu Değil” ifadelerini kulanmıştı.

Corona virüsü tehlikesi sonrasında önlem olarak maçların seyircisiz oynanması kararı alınmıştı. Ancak Avrupa'nın önde gelen liglerinde maçların ertelenmesinin ardından aynı uygulama Türkiye ligleri için de gerçekleştirilecek mi merak ediliyordu. Türkiye Futbol Federasyonu, liglerin ertelenmesi ile ilgili kararını UEFA ile yapılan telekonferans toplantısı sonrası verdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, liglerin nisan ayının sonuna kadar seyircisiz oynanmaya devam edeceğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen, "Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı"ndan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu başkanlığında ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ve diğer Federasyon Başkanlarının katılımıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin sportif tedbirlerin değerlendirildiği toplantı Ankara'da gerçekleştirildi ve maçlara ara verildi. Bu kararın ardından Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de yeni takvim gelişen şartlar doğrultusunda yapılacak çalışmaların sonrasında belli olacak.

HABER: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi