Kahramanmaraş’ın 3 Futbol Takımının Merakla beklediği Bölgesel Amatör Lig Müsabakalarının Başlama tarihi 17-18 Nisan 2021 olarak belirlenirken Kahramanmaraş’ın BAL’daki temsilcileri Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Elbistan Belediyespor ekipleri hazırlıklarını sürdürüyor.

2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig 52 gruptan oluşacak, gruplarda yer alacak takım sayılarına göre iki veya üç devreli lig usulü olarak karşılaşmalar oynanacak. Her grubun birincisi olan takım bölge birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanırken grupta en altta yer alan takım kendi ilinin yerel ligine dönüş yapacak. Bölge birinciliğine katılma hakkı kazanan 52 takım 9 ayrı tarafsız grup merkezinde müsabakalarını oynayacak ve 9 bölgenin birincileri TFF 3. Lig’e çıkma hakkı kazanacak.

6 TAKIMLI GRUPTAYIZ

Bölgesel Amatör Ligde müsabakalar 17-18 Nisan 2021 tarihlerinde başlatılacak. Kahramanmaraş’ın BAL’daki temsilcileri Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Elbistan Belediyespor ekipleri sabırsızlıkla müsabaka tarihini bekliyor. 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 6.Bölge 1.Grupta Kahramanmaraş'ı temsil edecek olan Kahramanmaraş’ı Elbistanspor, Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, temsil edecek olurken grupta Gaziantep Ankasspor, Nizipspor, Gaziantep Anadoluspor takımları mücadele edecek.

HEDEFLER ŞAMPİYONLUK!

Kahramanmaraş’ı BAL’da Temsil edecek olan Elbistanspor ve Türkoğlu Belediyespor şampiyonluk parolası ile çıkarken Andırın Yeşildağspor ise Lige tutunmanın çabası peşinde.

Ligin tecrübeli ekibi Elbistanspor’da İlçe Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, iddialı konuşarak 'Ligin en kaliteli ve iddialı takımlarından biri Elbistanspordur Artık rakiplerimiz bizden korksun” diye konuştu. Kulüp Başkanı Fatih Çiftlikli ise “Elbistanspor olarak yaklaşık 2 aydır çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. 3.Lig’e hazırlanıyoruz. İnşallah bu yolun sonu şampiyonluk olacak. Belediye Başkanımız, takımımız için ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ adlı bir kampanya başlattı. Elbistanspor’u hak ettiği yere taşıyacağımıza olan inancımız tam” ifadelerini kullandı. Türkoğlu Belediyespor’da ise Adres direk Şampiyonluk olarak belirlendi. Kahramanmaraş’ın 3. Ligde takımı olmalıdır diyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu Belediyespor’u 3. Lige taşımak için çalıştıklarını bunu bu sezon başaracaklarını ifade etti. Bu sezon iddialı hazırlandıklarını ifade eden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, rakiplerimiz sıkı hazırlansın, iyi bir futbol izlemek için sahaya çıkıyoruz ve şampiyon olacağız” dedi.

TÜRKOĞLU 6 MAÇA ÇIKTI!

2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde, mücadele edecek olan Türkoğlu Belediyespor yeni sezon hazırlıkları kapsamında 6 hazırlık maçı yaptı. Sezona Andırın Deplasmanında Andırın Yeşildağspor ile başlayacak olan Türkoğlu Belediyespor Sezon Hazırlıkları kapsamında 5 Temmuz İskenderunspor ile oynadığı hazırlık maçında sahadan 2-1 ayrılırken Türkoğlu bldspor kendi sahasında 2-0 Besni Akınspor’u mağlup ederken Hatay Büyükşehir Belediyespor’u 1-2, Antakya Belediyespor’u 1-2 mağlup ederek Lige hazır olduğunu göstermiş oldu. Son maçında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor’u 2-0 mağlup etmesini bildi. Günlük çift İdmana tabi tutulan Türkoğlu Belediyespor 12 Şubat Stadyumunda ve Beyoğlu Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksinde Lig hazırlığını yaparken teknik adam Fethi Çokkeser yönetiminde çalışmasını sürdürüyor.

ANDIRIN 2 HAZIRLIK MAÇI YAPTI

Tarihinde ilk defa BAL’a çıkan Kahramanmaraş Temsilcilerinden Andırın Yeşildağspor 2 hazırlık maçı ile Lige hazırlandı. 2020-2021 sezonu 17-18 Nisan'da başlayacak Bölgesel Amatör Lig hazırlıklarını sürdüren temsilcimiz Andırın Yeşildağspor, Bölgesel Amatör Lig 6.Bölge 3.Grup takımlarından Adana Pozantı Belediyespor ile hazırlık karşılaşması yaptı. Pozantı şehir stadyumunda oynanan karşılaşma 2-2 sona erdi. Temsilcimiz Andırın Yeşildağspor'un gollerini Buğra Gökşen ile Kemal Ayatay attı. Temsilcimiz Andırın Yeşildağspor, ikinci hazırlık maçını Bölgesel Amatör Lig takımlarından Düziçispor yaptı. Düziçispor -  Andırın Yeşildağspor hazırlık karşılaşması  Düziçi şehir stadyumunda oynanandı. Karşılaşmayı ev sahibi ekip 1-0 kazandı.

ELBİSTANSPOR TEK TAKILDI

Bölgesel Amatör Lig 6.Bölge 1.Grupta Kahramanmaraş'ı temsil edecek olan Elbistanspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Temsilcimiz ilk hazırlık maçında Darendespor ile karşılaştı. Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Temsilcimiz Elbistanspor, ilk hazırlık maçında Malatya temsilcisi Darendespor ile 1-1 berabere kaldı. Bölgesel Amatör Lig 6.Bölge 1.Grupta Kahramanmaraş'ı temsil edecek olan Elbistanspor, Bölgesel Amatör Lig 8.Bölge 3.Grupta mücadele edecek olan Malatya temsilcisi Darendespor ile ilk hazırlık maçına çıktı.  Elbistan sentetik futbol sahasında oynanan karşılaşmada Elbistanspor, Metehan Terzi'nin golüyle 1-0 öne geçti.  Karşılaşma 1-1 sona erdi. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, karşılaşmayı izlemeye gelenler arasında yer aldı. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi