2021-2022 Sezonunda 278 takımın katılma hakkı bulunuyor. BAL'a katılım son başvuruları 09 Eylül 2021 tarihine kadar uzatılması ile Kahramanmaraş ekipleri hareketlendi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 12. sezonu düzenlenecek Bölgesel Amatör Lig'e katılma hakkı bulunan kulüplerin, katılım belgelerini en geç 09 Eylül 2021 tarihine kadar TFF Amatör İşler Müdürlüğü BAL Departmanlığı'na göndermeleri gerekiyordu. Kahramanmaraş ekiplerinden Andırın Yeşildağspor, Elbistanspor ve Türkoğlu Belediyespor Lige katılım evraklarını TFF Amatör İşler Müdürlüğü BAL Departmanlığı'na ulaştırdı. 2021-2022 Sezonu Bölgesel Amatör Lig'e Katılım Genel Esasları Ekte belirtilmekte olup, bu esaslar doğrultusunda, lige katılma hakkı bulunan kulüplerin katılım belgelerini en geç 09 Eylül 2021 tarihine kadar Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Müdürlüğü BAL Departmanlığı'na göndermeleri gerekiyor.

KATILMAK İSTEMEYEN YEREL LİGDE DEVAM EDECEK

Bölgesel Amatör Lig’e katılma hakkını elde eden kulüp bu hakkını kullanmak istemezse, aynı sezon ilinin en üst yerel ligine katılabilir. Bölgesel Amatör Lig’e katılacağını bildirip, fikstüre dahil olan kulüplerin, Bölgesel Amatör Lig başlamadan veya başladıktan sonra ligden çekilmesi veya çıkarılması halinde, yatırdıkları teminat yanacağı gibi, aynı sezon içinde kendi ilinin yerel liginde de yer alamaz ve Bölgesel Amatör Lig’den düşmüş sayılır.

278 TAKIM KATILIYOR

BAL'a 2021-2022 sezonunda 278 takımın katılma hakkı bulunuyor. Bu takımlardan 104' ü 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig' de yer alan takımlardan, 158' i Bölgesel Amatör Lig takımı olup 2020-2021 sezonunda lige katılmayan takımlardan, 16' sı ise 2020-2021 sezonunda TFF 3. Lig'den BAL' a düşen takımlardan oluşmaktadır. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 12. sezonu düzenlenecek olan Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'e katılma hakkı bulunan kulüplerin, katılım belgelerini en geç bugün TFF Amatör İşler Müdürlüğü BAL Departmanı'na göndermeleri gerekiyordu.

EVRAKLARI TAMAMLADILAR

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 12. sezonu düzenlenecek Bölgesel Amatör Lige Kahramanmaraş'tan 3 takımın katılma hakkı bulunuyor. Bölgesel Amatör Lige katılma hakkı bulunan Türkoğlu Belediyespor, evrakları teslim etti. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 12. sezonu düzenlenecek Bölgesel Amatör Lige katılma hakkı bulunan Andırın Yeşildağspor, katılım belgelerini gönderdi. Ligin Tecrübeli ekibi Elbistanspor’da evraklarını teslim ederek yeni sezon sinyallerini verdi.

BAL LİGİNDE 3 TAKIMIMIZ OLACAK

2021-2022 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Ligde Kahramanmaraş’ın 3 takımı yer alacak.

Bal kurulduğu ilk sezon Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ve Elbistanspor’un birlikte mücadele ettiği ligde Belediyespor 3. Lige yükselmeyi başarmıştı. Bu süreç içerisinde kent merkezinden hiçbir takım Bölgesel Amatör Lige yükselmedi. Geçen sezonlarda ise üçü de kent merkezinden olmak üzere Sakaryaspor, Fidanspor ve 1920 Maraşspor Bölgesel Amatör Ligde boy gösterdi. Yine geçen sezonlarda Sakaryaspor’un kötü performansından dolayı Yerel Amatör lige dönmesi ile birlikte 1920 Maraşspor ve Fidanspor BAL’da Kahramanmaraş’ı temsil ediyordu. Fidanspor’un isim Değiştirmesi ile Erdağ İnşaat Dumlupınar ismi ile sahaya çıkan BAL temsilcisi Ligden düşünce 1. Amatör Küme Play-offlardan Elbistanspor BAL’a yükselmişti. Pandemi öncesi gruplarını şampiyon olarak tamamlayan Andırın Yeşildağspor ve Türkoğlu Belediyespor bu sezon yeniden boy gösterecek. Yeni sezonda 3 ilçe temsilcisi (Elbistan, Andırın Yeşildağ ve Türkoğlu Belediyespor) Kahramanmaraş’ı Temsil edecek. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi