17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig hakkında TFF Sağlık Kurulu’ndan Bölgesel Amatör Lig maçları hakkında son dakika ı Açıklaması yapıldı. TFF Sağlık Kurulu’ndan Bölgesel Amatör Lig maçları hakkında son dakika açıklaması Açıklaması yapıldı. TFF Sağlık Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. Covid-19 pandemisinin son günlerdeki seyri üzerine Bölgesel Amatör Lig maçlarının oynatılması ile ilgili TFF Sağlık Kurulu tarafından bir değerlendirme yapılmıştır.

Yeni tedbirleri zorunlu kılan mevcut süreçte, gerek şartların elverişli olmadığı gerekse 266 takımın katılımının söz konusu olduğu lig organizasyonunun yeni riskler taşıdığı konusunda Sağlık Kurulu görüş birliğine varmıştır. Bu kapsamda, daha önce 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig’in sağlık şartları uygun olduğu takdirde Mayıs ayının son haftası başlatılması uygun bulundu.

MAYIS AYI SON HAFTASINA ERTELENDİ

Kahramanmaraş’ın 3 Futbol Takımının Merakla beklediği Bölgesel Amatör Lig Müsabakalarının Başlama tarihi 17-18 Nisan 2021 olarak belirlenirken yaşanan vakalardan dolayı Mayıs ayının son haftası başlatılması ile takımlar geri yaslandı. Kahramanmaraş’ın BAL’daki temsilcileri Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Elbistan Belediyespor ekipleri hazırlıklarını sürdürüyor.

2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig 52 gruptan oluşacak, gruplarda yer alacak takım sayılarına göre iki veya üç devreli lig usulü olarak karşılaşmalar oynanacak. Her grubun birincisi olan takım bölge birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanırken grupta en altta yer alan takım kendi ilinin yerel ligine dönüş yapacak. Bölge birinciliğine katılma hakkı kazanan 52 takım 9 ayrı tarafsız grup merkezinde müsabakalarını oynayacak ve 9 bölgenin birincileri TFF 3. Lig’e çıkma hakkı kazanacak.

TEMİLCİLERİMİZ TAKIMLARA 10 GÜNLÜK İZİN VERDİ

17 Nisan’da başlatılması planlanan TFF tarafından Mayıs ayı son haftalarına ertelenen Bölgesel Amatör Lig (BAL)’ın ertelemeye gidilmesi ile Kahramanmaraş’ın 2 takımı 10’ar günlük izin verdi. Trihlerin TFF tarafından değişikliğe uğraması ile birlikte Kahramanmaraş’ın ilk defa BAL da mücadele edecek olan ve tarihinde ilk defa BAL’a çıkan Andırın Yeşildağspor kulübü Yönetim kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda Tecrübeli Antrenör Mehmet Kürtül’ün insiyatifi doğrultusunda takıma 10 günlük izin verildi. Diğer temsilcimiz Elbistanspor ise Kulüp Yönetimi ve Tecrübeli Antrenör Erol Azgın’ın koordinesi ile takıma 1 haftalık izin verildi. BAL’daki diğer temsilcimiz Türkoğlu Belediyespor ise çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.  

6 TAKIMLI GRUPTAYIZ

Bölgesel Amatör Ligde müsabakalar 17-18 Nisan 2021 tarihlerinde başlatılacak. Kahramanmaraş’ın BAL’daki temsilcileri Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Elbistan Belediyespor ekipleri sabırsızlıkla müsabaka tarihini bekliyor. 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 6.Bölge 1.Grupta Kahramanmaraş'ı temsil edecek olan Kahramanmaraş’ı Elbistanspor, Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, temsil edecek olurken grupta Gaziantep Ankasspor, Nizipspor, Gaziantep Anadoluspor takımları mücadele edecek.

HEDEFLER ŞAMPİYONLUK!

Kahramanmaraş’ı BAL’da Temsil edecek olan Elbistanspor ve Türkoğlu Belediyespor şampiyonluk parolası ile çıkarken Andırın Yeşildağspor ise Lige tutunmanın çabası peşinde. Ligin tecrübeli ekibi Elbistanspor’da İlçe Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, iddialı konuşarak 'Ligin en kaliteli ve iddialı takımlarından biri Elbistanspordur Artık rakiplerimiz bizden korksun” diye konuşmuştu. Kulüp Başkanı Fatih Çiftlikli ise “Elbistanspor olarak yaklaşık 2 aydır çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. 3.Lig’e hazırlanıyoruz. İnşallah bu yolun sonu şampiyonluk olacak. Belediye Başkanımız, takımımız için ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ adlı bir kampanya başlattı. Elbistanspor’u hak ettiği yere taşıyacağımıza olan inancımız tam” ifadelerini kullandı. Türkoğlu Belediyespor’da ise Adres direk Şampiyonluk olarak belirlendi. Kahramanmaraş’ın 3. Ligde takımı olmalıdır diyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu Belediyespor’u 3. Lige taşımak için çalıştıklarını bunu bu sezon başaracaklarını ifade etti. Bu sezon iddialı hazırlandıklarını ifade eden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, rakiplerimiz sıkı hazırlansın, iyi bir futbol izlemek için sahaya çıkıyoruz ve şampiyon olacağız” demişti. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi