Misli.com 2. Lig Beyaz Grup’un 32’nci haftasında Afjet Afyonspor ile Kahramanmaraşspor karşı karşıya geldi. Karşılaşma ev sahibi ekip Afjet Afyonspor’un 4-2’lik üstünlüğü ile sona erdi.
Misli.com 2. Lig Beyaz Grup’ta 32’nci hafta maçları bugün oynanan karşılaşmalarla devam etti. Ligin başarılı ekiplerinden Afjet Afyonspor’a konuk olan Kahramanmaraşspor, rakibine 4-1’lik skorla mağlup olarak üst üste 5’nci karşılaşmasından da sahadan yenilgi ile ayrıldı.
Ligde 8 maçtır yenilmeyen Afjet Afyonspor’a galibiyeti getiren golleri 9’ncu ve 50’nci dakikalarda Erhan Şentürk, 62’nci dakikada Aykut Uluç ve 82’nci dakikada Cihan Özkara kaydetti. Kahramanmaraşspor’un  golleri ise 90’ncı dakikada penaltıdan Burak Göksel ve 90+5'te Okan Yıldız'dan (K.K) geldi. Ev sahibi ekip, aldığı bu önemli galibiyetle puanını 53’e yükseltti ve play-off konusunda önemli bir adım attı. Oynadığı son 4 karşılaşmada rakip kalelere sadece 3 gol gönderebilen Kahramanmaraşspor’da ise kötü gidişat sürdü. Ligde oynadığı son 5 maçtan da mağlup olan Kırmızı Beyazlı ekip haftayı 31 puanda kapattı.
AFYON İŞİ SAĞLAMLAŞTIRDI
Play-off iddiasını sürdüren Afjet Afyonspor, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. 9. Dakikada Penaltıdan Erhan Şentürk’ün attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Afjet Afyonspor, karşılaşmanın ikinci yarısında farka gitti. 50. Dakikada Erhan Şentürk, 62. Dakikada Aykut Uluç, 82. Dakikada Cihan Özkara ile 3 gol daha bulan temsilcimiz maç 4-0 bitecek denilirken, uzatma dakikalarında önce penaltıdan Burak, sonra 90+5’de Okan Yıldız’ın kendi kalesine attığı golle kalesinde 2 gol gördü ve karşılaşmadan 4-2 galibiyetle ayrılarak haftayı üç puanla kapattı.
İKİ TAKIM ARASINDAKİ REKABET
Afjet Afyonspor ile Kahramanmaraşspor, tarihlerinde birbirlerine sadece bir kez rakip oldu. 2020-2021 futbol sezonunda 2. Lig Beyaz Grup’ta birbirlerine rakip olan iki takım arasında oynanan tek maçı Kahramanmaraşspor 2-1 kazanmasını bilmişti. Ev sahibi ekip Afjet Afyonspor, lig tablosunda 47 puanla 9’ncu sırada yer alırken, Kahramanmaraşspor ise 31 puanla 11’nci sırada bulunuyordu. Bu mağlubiyetle geri düştü. 
2 TAKIMIN LİGDEKİ SON 5 MAÇI
Afjet Afyonspor, ligde oynadığı son 5 maçta sahadan 2 galibiyet ve 3 beraberlikle ayrıldı. Afjet Afyonspor, bu maçlarda rakip kalelere 8 gol gönderirken, kalesinde ise 5 gole engel olamadı. Kahramanmaraşspor ise, son 5 maçta 4 mağlubiyet ve 1 galibiyet alabildi. Kırmızı Beyazlı ekip bu maçlarda rakip kalelere 6 gol gönderirken, kalesinde ise 12 gol gördü.
YİNE MAĞLUBİYET GELDİ 
2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Profesyonel Temsilcimiz Kahramanmaraşspor'da, Teknik Patron Taşkın Güngör yönetiminde çıktığı son 5 haftadır puan alamayarak düşüşünü sürdürdü.   

Ligin ilk yarısında inişli çıkışlı bir sezon geçiren Kahramanmaraşspor'da Uşakspor maçı sonrası kulüp başkanının istifasının ardından görevinden ayrılan Sinan Yücer'in yerine takımın başına Taşkın Güngör getirilmişti.  25.haftanın maçında Kahramanmaraşspor'un başına gelen Taşkın Güngör, tek galibiyetini 2.Lig Beyaz grupta 27.haftanın maçında Gümüşhanespor karşısında aldı. Taşkın Güngör yönetiminde 10 gol atan Kahramanmaraşspor, kalesinde 19 gol yedi. Uşakspor maçı sonrası görevinden ayrılan Sinan Yücer'den sonra takımın başına gelen Teknik Patron Taşkın Güngör yönetiminde Kahramanmaraşspor, çıktığı 8 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik aldı. 6 maçta ise mağlup oldu. Alınan kötü sonuçların ardından Kahramanmaraşspor, küme düşme hattı arasındaki fark gittikçe azalıyor.

ÜZERİNDEN KARABULUTLARI DAĞITAMADI
Kahramanmaraşspor, 2. Lig Beyaz Grupta 31.Haftanın maçında Kocaelispor'a 12 şubat stadında 2-0 mağlup oldu. Dün ise Afyon deplasmanında 4-2’lik mağlubiyetle karabulutlarını dağıtamadı. Misli.com 2. Lig Beyaz Grup’ta 32’nci hafta maçları bugün oynanan karşılaşmalarla devam etti. Ligin başarılı ekiplerinden Afjet Afyonspor’a konuk olan Kahramanmaraşspor, rakibine 4-1’lik skorla mağlup olarak üst üste 5’nci karşılaşmasından da sahadan yenilgi ile ayrıldı. Aldığı bu mağlubiyetle Kahramanmaraşspor, son 5 maçta puan alamamış oldu. Kırmızı Beyazlılar oynadığı son 12 maçta 2 galibiyet aldı. Ligin ikinci yarısına 24 Erzincanspor galibiyetiyle başlayan Kahramanmaraşspor, son galibiyetini 2.Lig Beyaz grupta 27.haftanın maçında Gümüşhanespor karşısında aldı. Kırmızı Beyazlı temsilcimiz 12 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik alırken, sahadan 8 maçta mağlup ayrıldı.  12 gol atan Kahramanmaraşspor, kalesinde 26 gol yedi. Uşakspor maçı sonrası görevinden ayrılan Sinan Yücer'den sonra takımın başına gelen Teknik direktör Taşkın Güngör yönetiminde çıktığı 8 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik aldı. 6 maçta ise mağlup oldu.
2020-2021 sezonu 2.yarı Kahramanmaraşspor
Kahramanmaraşspor 1 - 0  24 Erzincanspor  
Hekimoğlu Trabzon 1 - 1 Kahramanmaraşspor
Kahramanmaraşspor 1 - 3 Şanllıurfaspor   
Uşak Spor 3 - 0 Kahramanmaraşspor
Kahramanmaraşspor 1 - 2 Hacettepe   
Zonguldak Kömürspor 1 - 1 Kahramanmaraşspor
Kahramanmaraşspor 3 - 1 Gümüşhane  
Sarıyer 3 - 2 Kahramanmaraşspor
Kahramanmaraşspor 1 - 3 Manisa FK   
Çorum FK 3 - 0 Kahramanmaraşspor
Kahramanmaraşspor 0 - 2 Kocaelispor
Afjet Afyonspor 4-2 Kahramanmaraşspor
(HABER: İLKER YİYEN)

 

Editör: Haber Merkezi