Kılavuzlu Barajı'na gezmeye giden ve serinlemek için suya giren Amatör Spor Vefa'nın minik oyuncusu 14 yaşındaki Mehmet Akif Altıparmak hayatını kaybetti. Olayı duyan spor camiası yasa boğmuştu.

Alınan Bilgiye göre, Mehmet Akif Altıparmak, babası ve komşusu ile Kılavuzlu Barajı'na gezmeye giden Altıparmak serinlemek için suya girdi. Bir süre sonra minik futbolcu gözden kayboldu. Baraja beraber gittikleri Hakkı Özpınar, suya girerek çocuğu kurtarmak istedi ancak AS Vefa'nın minik oyuncusu Akif Altıparmak gözden kayboldu. Olaylara müdahale olan dalgıçlar tarafından kurtarılarak Hakkı Özpınar, sudan çıkartılırken gözden kaybolan M. Akif Altıparmak Dalgıçlar tarafından kısa sürede ulaşarak sudan çıkarılmıştı. İlk müdahalesi olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından yapılan Mehmet Akif Altıparmak ambulansla götürüldüğü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

“KALBİMİZ BURUK NEŞEMİZ YOK”

Yaşamını yitiren Futbolcunun lisanslı olduğu AS Vefa Kulübünden yapılan açıklamada; Nasıl söylesek nereden başlasak bilemiyoruz. Kalbimiz buruk neşemiz yok. U14 sporcularımızdan #MEHMETAKİF #ALTIPARMAK'ın vefat haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Serinlemek için girdiği klavuzlu göletinde boğularak tazecik gencecik çocuğumuz edebiyete intikal etmiştir. Bilemiyoruz daha kaç çocuk kaç fidan baraj göletlerinde can verecek? Üzüntülüyüz, yastayız cenabı hak kederli ailesine sabırlar versin merhum evladımazın mekanı cennet olsun” ifadeleri kullanıldı.

KULÜP 4 NUMARA’YI RAF’A KALDIRDI!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden Mehmet Akif Altıparmak'ın forması rafa kaldırıldı. Serinlemek için baraj göletine giren ve 14 yaşında hayatını kaybeden, Amatör Spor Vefa'nın minik oyuncusu Mehmet Akif Altıparmak'ın giydiği ''4'' numaralı formayı geçici bir süre ile rafa kaldırma kararı aldı. Amatör Spor Vefa kulübünden yapılan duyuruda'' Birkaç gün önce vahim bir kaza sonucu vefat eden merhum U14 kaptanımız Mehmet Akif Altıparmak'ın anısına yönetim kurulu olarak çok sevdiği ve oynadığı bütün maçlarda giydiği "4" numaralı forması geçici bir süre ile rafa kaldırma kararı alınmıştır. Bu sebeple hiçbir kategoride 4 numaralı forma giyilmeyecek ve onun hatırası yaşatılmaya çalışılacaktır. Ne gelir ki elden. Çılgın zamanlarda yaşamak bize düştü. Ölümün acımasızlığı her zamankinden beter. Işıkları ile büyük şehirler yol oldu bize. Gelenler, gidenler, düşenler. İz sürdük yalnızlığa. Sen saçlarına baharları tak çocuk! Gülüşün güneş olsun. Düşlerin umut! seni unutmak mümkün mü?'' ifadelerine yer verildi.

AYNI OLAYI BÜYÜKSIRSPOR’DA YAŞAMIŞTI

Kılavuzlu Barajı'na gezmeye giden ve serinlemek için suya giren Amatör Spor Vefa'nın minik oyuncusu 14 yaşındaki Mehmet Akif Altıparmak tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Bu durumdan en çok etkilenen Kulübü AS VEFA Mehmet Akif Altıparmak'ın forması rafa kaldırması ile daha önce Serinlemek için sır barajına giren ve suda boğularak hayatını kaybeden Büyüksırspor’un kaptanı Mustafa Kurt’un 10 numarası raf’a kaldırılmıştı.

DUYARLI İSİM OSMAN KÖSE!

6 Haziran 2011 Pazartesi günü serinlemek için sır barajına girmiş boğularak hayatını kaybeden Büyüksırspor kaptanı Mustafa Kurt ile 1 Eylül 2020’de yaşanan Kılavuzlu Barajı'na gezmeye giden ve serinlemek için suya giren Amatör Spor Vefa'nın minik oyuncusu 14 yaşındaki Mehmet Akif Altıparmak’ın Antrenörleri aynı isim üzerine odaklanması ile daha önce aynı acıyı yaşayan ve dejavu olan ‘Osman Köse’ Büyüksırspor’da 10 Numara’yı Raf’a kaldırmış, şimdi ise As Vefa  Kulübünde bu duyarlı davranışı sergileyerek 4’numaralı fomayı Raf’a kaldırdı.    

Editör: Haber Merkezi