Bursa İnegöl’de komşu kavgası! Bıçak ve sopayla saldırı 2 kadın yaralandı
Bursa İnegöl’de komşu kavgası! Bıçak ve sopayla saldırı 2 kadın yaralandı
İçeriği Görüntüle
Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, kent genelinde hayatı felç etti. Özellikle Eyyübiye ilçesinde derelerin taşmasıyla birlikte oluşan sel, birçok mahallede ciddi hasara yol açtı.
Şanlıurfa Eyyübiye’de Sel Felaketi! 7 Kişilik Aile Canını Zor Kurtardı (5)
Selden en çok etkilenen noktalardan biri olan Selçuklu Mahallesi’nde yaşayan 7 kişilik bir aile, evlerini su basması sonucu büyük bir tehlike atlattı. Gece saatlerinde aniden yükselen suların mutfaktan içeri girmesiyle paniğe kapılan aile, çocuklarını kucaklarına alarak güçlükle dışarı çıkabildi. Kısa sürede yaklaşık 2 metreye ulaşan su seviyesi, evi tamamen kullanılamaz hale getirdi. Sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıkan manzara ise felaketin boyutunu gözler önüne serdi.
Şanlıurfa Eyyübiye’de Sel Felaketi! 7 Kişilik Aile Canını Zor Kurtardı (1)
ŞANLIURFA’DA SAĞANAK SONRASI SEL FELAKETİ YAŞANDI
Kent genelinde etkili olan sağanak yağış, sadece kısa süreli bir hava olayı olarak kalmadı. Özellikle altyapının yetersiz kaldığı bölgelerde derelerin taşmasıyla birlikte sel felaketi kaçınılmaz hale geldi. Eyyübiye, Siverek, Viranşehir, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde etkili olan yağışlar, birçok noktada su baskınlarına neden oldu. Cadde ve sokaklarda biriken su nedeniyle trafik aksarken, sürücüler ilerlemekte büyük zorluk yaşadı.
Yağışın etkisiyle tıkanan mazgallar, suyun tahliye edilmesini engelledi. Bu durum özellikle alçak bölgelerde su seviyesinin hızla yükselmesine neden oldu. Tarım arazileri de selden nasibini aldı. Ekili alanlar sular altında kalırken, çiftçiler ciddi zarar gördü. Şanlıurfa’nın simge noktalarından biri olan Balıklıgöl’de de su seviyesinin yükseldiği gözlendi. Yetkililer, yağışların etkisini azaltmasının ardından bölgede temizlik ve onarım çalışmalarına başladı.
Şanlıurfa Eyyübiye’de Sel Felaketi! 7 Kişilik Aile Canını Zor Kurtardı (12)
EYYÜBİYE’DE 7 KİŞİLİK AİLE ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Sel felaketinin en dramatik anları Eyyübiye ilçesine bağlı Selçuklu Mahallesi’nde yaşandı. Kiracı olarak bir evde yaşayan Kemal Ölmez ve ailesi, gece saatlerinde mutfaktan içeri giren suyu fark etti. Kısa sürede hızla yükselen su seviyesi, evin tamamını etkisi altına aldı.
Aile, panik içinde çocuklarını kucaklayarak evden çıkmaya çalıştı. Ayakkabı bile giyemeden dışarı çıkan aile bireyleri, büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Sel sularının yaklaşık 2 metreye ulaşmasıyla birlikte ev tamamen suyla doldu. Kapı ve pencerelerden taşan su, çevrede de hasara yol açtı.
Evde biriken çamurlu su, sabah saatlerinde bölgeye sevk edilen iş makineleri yardımıyla tahliye edildi. Duvarın bir kısmının yıkılmasıyla su dışarı boşaltıldı. Ancak geriye kalan manzara, felaketin ne kadar büyük olduğunu açıkça ortaya koydu.
Şanlıurfa Eyyübiye’de Sel Felaketi! 7 Kişilik Aile Canını Zor Kurtardı (10)
“EVDE HİÇBİR ŞEY KALMADI”
Sel sırasında yaşadıklarını anlatan 5 çocuk annesi Sevim Ölmez, o anların büyük bir korku ve panik içinde geçtiğini söyledi. Mutfaktan gelen suyu fark ettiklerinde durumun ciddiyetini hemen anladıklarını belirten Ölmez, birkaç dakika içinde evin tamamen sular altında kaldığını ifade etti.
Ailenin reisi Kemal Ölmez ise yaşadıkları yıkımı şu sözlerle dile getirdi: “Çocuklarımızı güçlükle çıkardık. Eve girdiğimizde sanki savaş çıkmış gibiydi. Çamaşır makinesi parçalanmış, yatak ve mobilyalar kullanılamaz hale gelmiş. Hiçbir eşyamız kalmadı.”
Ailenin kiracı olması ise yaşadıkları mağduriyeti daha da artırdı. Tüm eşyalarını kaybettiklerini belirten aile, yetkililerden ve hayırseverlerden destek beklediklerini dile getirdi.
Şanlıurfa Eyyübiye’de Sel Felaketi! 7 Kişilik Aile Canını Zor Kurtardı (11)
BELEDİYE EKİPLERİ SAHADA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Selin ardından Şanlıurfa genelinde belediye ekipleri hızlı bir şekilde sahaya indi. Tıkanan mazgalların açılması, çamurla kaplanan yolların temizlenmesi ve hasar tespit çalışmalarının yapılması için yoğun bir mesai harcanıyor.
Özellikle Balıklıgöl çevresinde yürütülen çalışmalar dikkat çekerken, turistik alanların zarar görmemesi için ekiplerin titiz davrandığı gözlendi. Selin etkili olduğu mahallelerde ise temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, bölgede yağışların önümüzdeki günlerde de aralıklarla devam edebileceğini açıkladı. Bu durum, yeni sel risklerini de beraberinde getiriyor.
Şanlıurfa Eyyübiye’de Sel Felaketi! 7 Kişilik Aile Canını Zor Kurtardı (7)
YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK UYARISI
Meteoroloji kaynaklarından alınan bilgilere göre Şanlıurfa ve çevresinde yağışların önümüzdeki 5 gün boyunca aralıklarla etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Bu nedenle özellikle dere yataklarına yakın bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olması isteniyor.
Şanlıurfa Eyyübiye’de Sel Felaketi! 7 Kişilik Aile Canını Zor Kurtardı (8)
Uzmanlar, ani su baskınlarına karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurgularken, yerel yönetimlerin de altyapı çalışmalarını hızlandırması gerektiğine dikkat çekiyor. Son yaşanan sel felaketi, kentte altyapı sorunlarının yeniden gündeme gelmesine neden oldu.
Şanlıurfa Eyyübiye’de Sel Felaketi! 7 Kişilik Aile Canını Zor Kurtardı (4)

Kaynak: DHA