Restoranda Kurşun Yağmuru: Sanık, Tasarlayarak Öldürme İddiasını Reddetti
Burdur’da restoranda yaşanan cinayet davasında tutuklu sanık Ramazan Uçar, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Uçar, savcının ağırlaştırılmış müebbet talebine karşı kendisini savunarak, “Planlasaydım kameraların olmadığı bir yere çağırırdım” dedi.
Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi
Olay, 31 Ekim 2024 tarihinde Burdur merkez Sinan Mahallesi’ndeki bir restoranda meydana gelmişti. Aralarında husumet bulunan Ramazan Uçar (36) ile Hüseyin Mete (42) aynı mekânda karşılaşmış; Uçar, Mete’ye 6 el ateş ederek olay yerinden kaçmıştı. Polis kısa sürede Uçar’ı yakalayarak gözaltına almış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanan sanık hakkında “tasarlayarak adam öldürme” suçundan dava açılmıştı.
Sanık SEGBİS ile Katıldı, Savcı En Ağır Cezayı Talep Etti
Burdur 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmaya sanık Ramazan Uçar SEGBİS ile katıldı. Savcı, Uçar hakkında tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve tutukluluğun devamını talep etti. Maktulün babası Nihat Mete de savcının mütalaasına katıldığını belirterek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
"Kamerasız Yere Çağırırdım" Savunması
Uçar, mahkemede yaptığı savunmada olayın planlı olmadığını ifade ederek şu sözlerle kendini savundu:
“Ben bu cinayeti tasarlamadım. Hüseyin Mete, beni sürekli arıyor, para istiyor, hakaret ve tehdit ediyordu. Olay günü orada olduğunu bilseydim içeri girmezdim. Oturduktan sonra yanıma gelip yine tehdit etti. Eğer tasarlasaydım, onu kameraların olmadığı bir yere çağırır, orada yapardım.”
Duruşma Ertelendi
Mahkeme heyeti, dosyada eksiklerin giderilmesi gerektiğine hükmederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Savunma avukatı, tanıkların mahkeme huzurunda dinlenmesini talep etti.






