La Liga devi Barcelona’da uzun yıllar forma giyerek 7 kupa kaldıran Fransız savunma oyuncusu Samuel Umtiti, aktif futbolculuk kariyerini sonlandırdı. 31 yaşındaki deneyimli stoper, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla futbolseverlere veda etti.

Umtiti mesajında, “Acısıyla tatlısıyla geçen yoğun bir kariyerin sonuna geldim. Sahaya her zaman tutkuyla çıktım ve hiçbir şey için pişmanlık duymuyorum. Birlikte çalıştığım tüm başkanlara, takım arkadaşlarıma ve teknik direktörlere minnettarım.” ifadelerini kullandı.

Profesyonel kariyerinde 362 resmi karşılaşmaya çıkan Fransız futbolcu, bu maçlarda 7 gol ve 4 asist üretti. Kariyerinin en büyük başarısını ise Fransa Milli Takımı formasıyla 2018 FIFA Dünya Kupası’nı kazanarak yaşadı.

Güllü’nün hayat hikayesi: Hangi zorlukları yaşadı, nasıl bir yaşam sürdü?
Güllü’nün hayat hikayesi: Hangi zorlukları yaşadı, nasıl bir yaşam sürdü?
İçeriği Görüntüle

Barcelona kariyerinde önemli zaferler yaşayan Umtiti, daha sonra kiralık ve bonservisli transferlerle farklı kulüplerde forma giymişti. Son olarak Lille’de oynayan deneyimli stoper, geçtiğimiz haziran ayında Fransız ekibiyle yollarını ayırmıştı. Yeni bir kulüple anlaşmayan Umtiti, futbolculuk kariyerini noktalamaya karar verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ