Kahramanmaraş’ta yaz aylarının gelmesiyle birlikte arı sokmalarına bağlı vaka sayısında ciddi bir yükseliş yaşanıyor. Alerjik bünyeye sahip vatandaşlar için ölümcül risk taşıyan arı sokmaları, kentte halk arasında tedirginliğe neden oldu.

Temmuz Ayında Artan Arı Saldırıları Tehlike Çanlarını Çalıyor

Uzmanlar, özellikle Temmuz aylarında arıların daha agresif ve saldırgan olduğunu vurguluyor. Bu dönemde açık alanlarda daha dikkatli olunması gerektiğine işaret eden uzmanlar, vatandaşları uyarıyor. Son olarak Denizli’de yaşanan bir arı sokması vakası ise tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Denizli’de Arı Sokması Nedeniyle Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Denizli’de 55 yaşındaki Hüseyin Karataş, arı sokmasının ardından fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Üç gün süren yoğun bakım mücadelesinin ardından hayatını kaybeden Karataş’ın ölümü, Kahramanmaraş halkında da büyük üzüntü ve korku yarattı.

Kahramanmaraş’ta zincirleme kazada 1 ölü, 1 ağır yaralı
Kahramanmaraş’ta zincirleme kazada 1 ölü, 1 ağır yaralı
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş’ta Kene ve Arı Artışı Vatandaşları Korkutuyor

Son günlerde sadece arı sokmaları değil, aynı zamanda kene vakalarında da artış gözlemleniyor. Bu durum, özellikle açık alanları kullanan Kahramanmaraşlıların tedbirli davranmasına yol açtı. Birçok vatandaş, hem kene hem de arı tehlikesi nedeniyle mümkün olduğunca dışarı çıkmaktan kaçınıyor.

Muhabir: SEVİLAY YUMUŞAK