Kahramanmaraş’ın edebiyat dergileri dijital ortamda okurla buluşuyor
Kahramanmaraş’ın edebiyat dergileri dijital ortamda okurla buluşuyor
İçeriği Görüntüle
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, 2025 yılının son günleri ile 2026’nın ilk haftasını kapsayan dönemde kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında önemli operasyonlara imza attı. 30 Aralık 2025 – 5 Ocak 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda 13 şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı açıklandı.
SAHTE ALKOL VE TARİHİ ESERLER ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlarda çok sayıda kaçak ve yasa dışı ürün ele geçirildi. Emniyet kaynaklarından aktarılan bilgilere göre;
  • 68 litre sahte alkol
  • 1 adet ruhsatsız tabanca
  • 327 dolu, 1150 boş makaron (sigara filtresi)
  • 37 adet tabanca fişeği
  • 1 adet tabanca şarjörü
  • 28 adet tarihi eser niteliğinde obje ele geçirildi.
Özellikle tarihi eser niteliğindeki objeler, Kültür ve Turizm Müdürlüğü uzmanları tarafından incelemeye alındı.
MAKARON OPERASYONLARINA DEVAM EDİLİYOR
Kaçak sigara üretiminde kullanılan makaronlar, son dönemde Kahramanmaraş’ta sık sık ele geçirilen ürünler arasında yer alıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen denetimlerde toplam 327 dolu ve 1150 boş makaron yakalanarak el konuldu. Kaçak sigara üretimiyle ilgili soruşturmaların sürdüğü belirtildi.
SİLAH VE MÜHİMMATA DA EL KONULDU
Kaçak silah ve mühimmatla mücadele kapsamında, operasyonlarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 37 adet tabanca fişeği ve 1 adet şarjör bulundu. Şüpheliler hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı.

Muhabir: MÜCAHİT KIR